Izglasan rebalans zagrebačkog proračuna

Izglasan rebalans zagrebačkog proračuna

Proširen je djelokrug rada dosadašnjeg Gradskog ureda za gospodarstvo koji je postao Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša

S 27 glasova »za« i 21 glasom »protiv« Gradska skupština u četvrtak je usvojila (sporni) rebalans Proračuna Grada Zagreba kojim se smanjuju kapitalna ulaganja u škole, vrtiće, domove zdravlja i sportske objekte s 312 na 222 milijuna kuna. Istovremeno osigurano je povećanje plaća i dodataka za zaposlene u desetak gradskih ureda za što je predviđeno 11 milijuna kuna.

Osim Bandićevih, rebalans su podržali i gradski zastupnici iz redova Nezavisnih za Hrvatsku, koji su ranije u četvrtak izjavili da će podržavati pojedine amandmane gradonačelnika te HDZ-ovci i član HSS-a Ilija Čorić.

Usvajanjem Odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela izglasano je spajanje gradskih ureda. Tako je proširen djelokrug rada dosadašnjeg Gradskog ureda za gospodarstvo koji je postao Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i time preuzeo djelokrug rada dosadašnjeg Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava pak preuzima dio poslova Ureda gradonačelnika.

Odluka je usvojena je s s 24 glasova »za«, 13 »protiv« i 6 »suzdržanih«. (zg-m)