„Izdvaja se novac za puno sportova koji ne osvajaju nikakve medalje“

„Izdvaja se novac za puno sportova koji ne osvajaju nikakve medalje“

Osim u Zagrebu hokej na ledu za žene se počeo razvijati i u Sisku te u Puli. Reprezentaciji pomogle i tri igračice iz SAD-a, Kanade i Njemačke, koje su rođene u Hrvatskoj, ali studiraju u tim zemljama i igraju za Hrvatsku. „Osvojile smo prvo mjesto na završenom Svjetskom prvenstvu divizije II skupine B i nadam se kako ćemo sljedeće godine potvrditi kvalitetu i ostati u skupini A“, zaključila je Meke.

U dvorani Kaptol Stare gradske vijećnice danas je za zlatnu hrvatsku žensku reprezentaciju u hokeju na ledu priređen svečani prijem. Naše su reprezentativke na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu divizije II skupine B, ostvarile svih pet pobjeda iz isto toliko utakmica. Posljednju pobjedu naše su hokejašice zabilježile u utakmici protiv Turske, koju su pobijedile s 5:1.

„Primili smo naše reprezentativke u hokeju u ledu, koje su osvojile prvo mjesto. Kada pogledamo da nemaju nikakvu financijsku pomoć i da sve plaćaju same i uz pomoć roditelja, onda je to velika stvar za malu Hrvatsku“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor

„Primili smo naše reprezentativke u hokeju u ledu, koje su osvojile prvo mjesto. Kada pogledamo da nemaju nikakvu financijsku pomoć i da sve plaćaju same i uz pomoć roditelja, onda je to velika stvar za malu Hrvatsku. Razgovarali smo o problemima s kojima se susreću, prije svega u Zagrebu gdje trenira najveći broj hokejašica. To su problemi s terminima za treninge, a nadam se da ćemo to riješiti u dogovoru s predstavnicima Sportskog saveza Grada Zagreba. Mislim da one moraju dobiti i financijsku potporu. Mi imamo puno sportova koji dobivaju novce, a ne osvajaju nikakve medalje“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

hokejasice

„Negdje 2000. godine smo se počele okupljati i nakon dvije godine osnovan je klub Grič. Sve djevojke dolaze iz velikih hokejaških obitelji i one su još kao djevojčice promatrale svoju braću na treninzima i utakmicama. S vremenom se u njima rodila svijest kako ne žele samo stajati i gledati treninge već da same žele trenirati i igrati hokej“, prisjetila se početaka ženskog hokeja u Hrvatskoj, vođa reprezentativki  Hrvatske Sonja Meke. Osim u Zagrebu hokej na ledu za žene se počeo razvijati i u Sisku te u Puli. Meke pojašnjava kako su reprezentaciji pomogle i tri igračice iz SAD-a, Kanade i Njemačke, koje su rođene u Hrvatskoj, ali studiraju u tim zemljama i igraju za Hrvatsku. „Osvojile smo prvo mjesto na završenom Svjetskom prvenstvu divizije II skupine B i nadam se kako ćemo sljedeće godine potvrditi kvalitetu i ostati u skupini A“, zaključila je Meke.

V. Vukoje

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni