Izdana interna tjeralica za Mamićem

Izdana interna tjeralica za Mamićem

Ministar Ostojić tvrdi da je policija telefonski zvala Mamića koji se odbio vratiti u Hrvatsku, te je ponovio kako je Samostalni sektor za porezne prijevare Ministarstva financija podnijelo kaznenu prijavu

Za Zdravkom Mamićem izdana je interna tjeralica, a kako tvrdi ministar Ranko Ostojić policija ga je jučer telefonski zvala, no on se odbio vratiti u Hrvatsku. Sada je na državnom odvjetniku da odluči što dalje te hoće li izdati i međunarodnu tjeralicu.

Mamić je sinoć u HTV-ovoj emisiji Otvoreno u više navrata zanijekao da je primio poziv, a rekao je i da se radi o laži i manipulaciji koja je plasirana od ministra.

Ostojić  je otkrio  kako je Samostalni sektor za porezne prijevare Ministarstva financija podnijelo kaznenu prijavu i da svakako stoji poziv da se vrati.

„Najbolje bi bilo da se prestane pričati i bacati prašina u oči. Dođeš pred institucije, ne vrijeđaš i ispričaš svoju priču“, naveo je ministar.

Mamić je, s druge strane, na konferenciji za novinare u Moravskim Toplicama, gdje je s Dinamom na pripremama, u nekoliko navrata istaknuo da je riječ o političkoj namještaljci koju je naredio politički vrh – od premijera naniže te da se sve radi zbog političkih ciljeva.

Prozivajući politički vrh Mamić je ustvrdio da se sve radi po „staroj udbaškoj metodi – zavadi pa vladaj”, a dodao je i da će dokazati svoju nevinost te da bi sve na kraju mogao „politički kapitalizirati” i postati premijer ili predsjednik države.

Zdravko Mamić je najavio da se u nedjelju vraća u Hrvatsku, „kada će ga se moći privesti čim uđe u zemlju“. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni