Izdana dozvola za podvožnjak koji će povezati Gajnice i Samoborsku cestu

Izdana dozvola za podvožnjak koji će povezati Gajnice i Samoborsku cestu

Raspisivanje natječaja za izvođača radova očekuju se početkom iduće godine

(Foto: zagreb.hr)

U ulici Medpotoki uskoro počinje gradnja podvožnjaka kojim će Gajnice dobiti izlazak na Samoborsku cestu. Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče Dejan Kljajić potvrdio je da je u Mjesnom odboru Gajnice ishođena lokacijska dozvola za izgradnju podvožnjaka.

Četvrt su danas obišli gradonačelnik Milan Bandić i suradnici, a Kljajić je tom prilikom istaknuo da je u ovom području Zagreba promet uvelike usporen u jutarnjim i popodnevnim satima i to zbog željezničke pruge koja dijeli Zagreb, pa tako i Gajnice, na sjever i jug.

»Postojeća dva podvožnjaka u ulici Oranice i u Škorpikovoj su jedini prijelazi na ovom području , tako da će novi podvožnjak puno značiti za ovaj mjesni odbor i Zagreb«, rekao je.

Zahvatom je predviđeno produženje Ulice Medpotoki te spajanje iste sa Samoborskom cestom denivelacijom ispod željezničke pruge i Aleje grada Bologne, a što predstavlja potez od 500 metara. U zoni zahvata su Ulica Mepotoki do raskrižja s Jovinovačkom ulicom, raskrižje produžene ulice Medpotoki i Samoborske ceste, dio Ulice Mahatme Ghandia, dio ulice Sigetje, dio ulice Gajnice, parkiralište na raskrižju Medpotoki-Sigetje i potok Medpotoki.

»Na južnom dijelu rase, južno od Samoborske ceste predviđena je prometnica s dva kolnika s obostranim nogostupima, biciklističkim stazama te obostranim zelenim pojasom. U središnjem dijelu trase, u podvožnjaku planira se prometnica s dva kolnika, razdjelnim pojasom te nogostupima i biciklističkim stazama. Na sjevernom dijelu od budućeg raskrižja sa spojnom cestom, planirana je trotračna prometnica s obostranim nogostupima te potpornim zidovima«, pojasnio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Krunoslav Tepeš.

Najavio da će nakon realizacije imovinskih odnosa Grad pokrenuti aktivnosti na izradi glavnih izvedbenih projekata te u konačnici raspisati natječaj za izvođača radova, a što se očekuje početkom iduće godine.

Također u Gajnicama, u tijeku su radovi na rekonstrukciji jednodijelne školske sportske dvorane te izgradnji nove trodijelne sportske dvorane kod Osnovne škole Dragutina Domjanića, nakon prošlogodišnje energetske obnove školske zgrade.

Gradilište nove dvorane OŠ Dragutina Domjanića (Foto: zagreb.hr)

Ravnateljica škole Karmen Hlad istaknula je kako će izgradnja nove dvorane znatno poboljšati uvijete OŠ Dragutina Domjanića, koja po broju učenika, njih 1036, spada među najveće škole, kako u Zagrebu, ali i u Republici Hrvatskoj. Ukupna vrijednost projekta je oko 41 milijun kuna, a završetak radova je predviđen u rujnu 2021. godine.

U Mjesnom odboru Podsused u tijeku su pripreme za izgradnju vodovoda i odvodnje u naseljima Jarek i Jagodišće. Kako je objasnila pomoćnica direktora Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. Vesna Arar Mariči, za vodoopskrbnu mrežu u tijeku je izrada projektne dokumentacije, a početkom 2021. se očekuje javni natječaj i početak radova. Radi se o ukupnoj dužini od 4080 metara izgradnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže navedenog područja te izgradnji precrpnih stanica. Ukupna investicija iznosi oko 10 milijuna kuna.

»Brojku od 0,72 % ljudi u Zagrebu koji nemaju vodoopskrbu i 4.7 % koji nemaju odvodnju, smanjujemo svaki dan. Kada sam prije 20 godina izabran za gradonačelnika, čak 19 % građana nisu imali opskrbu s vodom, a njih 10,5 % nije imalo odvodnju. Dakle višestruko smo smanjili ove brojke. U naredne četiri godine ćemo svim Zagrepčanima osigurati pitku vodu i odvodnju«, poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

U MO Gornje Vrapče nedavno je uspostavljena ZET-ova linija 151 koja veže Kustošijansku ulicu, Završje i Trdice, a u tijeku su radovi na izgradnji stajališta za povezivanje Donjeg Vrapča s ulicom Horvatnica.

U Vrapčanskoj ulici je u tijeku postupak izdavanja građevinske dozvole za izgradnju nove natkrivene tržnice. U sklopu projekta predviđena je izgradnja podzemne garaže, postavljanje sustava za video nadzor, osvjetljenje cjelokupne površine te nova parkirališna mjesta na novoformiranoj građevnoj čestici. Vrijednost investicije iznosi oko 15 milijuna kuna bez PDV-a. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni