Izbor Večernjeg lista: Luka Modrić je najbolji hrvatski nogometaš 2014. godine

Izbor Večernjeg lista: Luka Modrić je najbolji hrvatski nogometaš 2014. godine

Najbolji u 43. izboru, Luka Modrić, osvojio je 109 bodova čime je četvrti put najbolji igrač u anketi Večernjeg lista. Drugi u izboru je Mario Mandžukić, igrač madridskog Atletica, s 96 bodova, a treći Barcelonin nogometaš Ivan Rakitić sa 82 boda

(Foto: Petar Glebov / Pixsell)

Luka Modrić, hrvatski reprezentativac i igrač madridskog Reala, proglašen je najboljim nogometašem 2014. godine u izboru Večernjeg lista. Statuu “Pobjednik”, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, na prigodnoj svečanosti organiziranoj u subotu u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu predao mu je Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista.

Luka je u zahvalnom govoru istaknuo: »Hvala svima koji su glasali za mene da ponovo dobijem ‘Večernjaka’, meni uvijek dragu nagradu. Ovo mi je četvrta titula i jako joj se veselim jer me podsjeća na moj odlazak u svijet. Prva koju sam dobio dala mi je snagu, dodatno me ohrabrila da budem bolji i da vjerujem u sebe«.

Nakon ceremonije dodjele, mađioničar Luka Vidović izveo je kratku predstavu za mališane, u kojoj je sudjelovao i Luka Modrić, nakon čega je uslijedila podjela prigodnih darova Večernjeg lista te zajedničko fotografiranje s najboljim nogometašem.

Nakon dodjele, Luka Modrić je u pratnji domaćina, gospodina dr. Zorana Bahtijarevića, zamjenika sanacijskog upravitelja Klinike, predstavnika bolnice i Večernjeg lista obišao male bolesnike na odjelu pedijatrija- onkologija te im predao dresove i darove madridskog Reala i Večernjeg lista.

Najstariji izbor nogometaša godine

Večernji list od 1972. godine bira najboljeg nogometaša godine, što je najstariji izbor nogometaša godine u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Kroz dugu povijest izbora velikani poput Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Dade Prše, Marija Mandžukića, Ivice Olića, Velimira Zajeca, Marka Mlinarića i drugi osvajali su statuu “Pobjednik”. Današnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker tu je nagradu osvojio čak šest puta.

Igrača godine bira žiri od 11 bivših nogometnih reprezentativaca, a ove godine su to: Željko Stinčić, Rudolf Belin, Igor Štimac, Filip Blašković, Miloš Hrstić, Zoran Vujović, Robert Špehar, Ivan Leko, Snješko Cerin, Mario Stanić i Goran Vlaović.

Najbolji u 43. izboru, Luka Modrić, osvojio je 109 bodova čime je četvrti put najbolji igrač u anketi Večernjeg lista. Drugi u izboru je Mario Mandžukić, igrač madridskog Atletica, s 96 bodova, a treći Barcelonin nogometaš Ivan Rakitić sa 82 boda. Luka je ovom nagradom zaokružio izvanrednu igračku godinu u kojoj je s Realom ove sezone postao prvak Europe, a izabran je i za najboljeg veznog igrača nogometnog prvenstva Španjolske.

Izabrana je i Nada godine. Pobjednik je u toj kategoriji nogometaš Bayera iz Leverkusena Tin Jedvaj sa 48 bodova, drugo mjesto pripalo je Alenu Haliloviću (Barcelona B) sa 26 bodova, a treće mjesto dijele Marko Rog (Split) i Marko Pjaca (Dinamo) sa po 18 bodova. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni