Izbjeglice – prijetnja ili korist?

Izbjeglice – prijetnja ili korist?

Hrvatsko bioetičko društvo i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku organiziraju prvu tribinu novg ciklusa Bioetičkog utorka s temom Stranac na obali: Izbjeglice kao korist ili kao prijetnja? Tribina ce se odrzati u utorak, 15. prosinca 2015., u 17.30 sati, u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2. kat Knjižnice Fakulteta, Ivana Lučića 3, Zagreb).

Teroristički napadi u studenom 2015. godine potresli su političku, medijsku i egzistencijsku viziju izbjegličke krize te isprovocirali nikad veći broj sukobljenih glasova oko cjelokupne geopolitičke situacije i nikad snažniju masmedijsku reakciju polariziranu između ideje koristi i ideje prijetnje, što ujedno pogađa sam život ljudi zahvaćenih krizom. U dijalogu gostiju i posjetitelja, tribina će nastojati ustanoviti širi pravno-politički kontekst ove teške situacije, ispitati ulogu masmedija u njoj te raspraviti interesne sukobe.

Gosti tribine su Vedrana Baričević (Fakultet političkih znanosti), Boris Havel (politolog i povjesničar, Zagreb), Marija Selak (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Tea Vidović (Centar za mirovne studije, Zagreb) i Drago Župarić-Iljić (Institut za migracije i narodnosti, Zagreb), a moderatori Ivan Bauernfreund i Luka Perušić. (zg-m)