Izašao prvi broj besplatnog glasila #ZAGREB

Izašao prvi broj besplatnog glasila #ZAGREB

Iz tiska je danas izašao prvi broj besplatnog glasila Grada Zagreba pod nazivom #ZAGREB. Riječ je o izdanju Zagrebačkog velesajma u kojem se prenose novosti iz rada Gradske uprave i bilježe događaji od značaja za život građana.

#ZAGREB izlazi u nakladi od 40.000 primjeraka koji se mogu besplatno uzeti na stotinama lokacija u gradu kao što su: domovi zdravlja, bolnice, stanice prigradskog vlaka, Gradska uprava, Gradska skupština, podružnice Zagrebačkog holdinga, domovi umirovljenika, tržnice i dr. najprometniji gradski punktovi.

Glavna urednica lista je Tamara Čubretović, zamjenica glavne urednice je Dajana Kos Bučar, a novinarka Sanja Knjaz, dok je za fotografiju zadužen Siniša Kosić.

U prvom broju, uoči Dana Grada Zagreba, list donosi razgovor s gradonačelnikom, predstavljanje nekoliko velikih projekata poput Žičare Sljeme i remetinečkog rotora, a u temi broja bavi se pitanjem opstanka Imunološkog zavoda. Dvije su stranice posvećene sajmovima i prilogu o Zagrebačkom velesajmu – amblemu Zagreba koji upravo ove godine obilježava 110. jubilej.

Objektiv fotoreportera donosi ugođaj s Bundeka u sklopu nadolazećeg Floraarta, a ekipa lista zavirila je i u Park-šumu Pantovčak, koja se upravo uređuje za skorašnje posjete građana. (pr)