Izađimo na ulice i pozdravimo sudionike CRO Race-a

Izađimo na ulice i pozdravimo sudionike CRO Race-a

(Foto: CRO Race / KL Photo)

Posljednja od šest etapa Međunarodne biciklistička utrka CRO race 2019. završava u nedjelju 6. listopada u Zagrebu na Trgu svetog Marka. Riječ je o utrci koja za cilj ima promociju Hrvatske kao turističke destinacije, a koja se prethodne četiri godine održavala pod imenom „Tour of Croatia“. Organizator utrke je tvrtka Top Sport Events na čijem čelu je proslavljeni bivši hrvatski biciklist Vladimir Miholjević.

Ukupna duljina biciklističke rute CRO Race 2019. iznosi 1022 kilometra, natječe se 126 vrhunskih svjetskih biciklista iz 18 momčadi koji će biciklima proći kroz kroz najljepše hrvatske gradove te 14 nacionalnih parkova Lijepe naše. Utrku se prenosi putem televizijskih programa u gotovo 187 zemalja svijeta.

Zadnja, šesta etapa na rasporedu je 6. listopada, a prolazit će kroz Zagrebačku županiju i vratiti se u Zagreb. Duljina završne etape iznosi 160 kilometara. Započinje u Svetoj Nedjelji u 11:05 sati, a završava sa ciljem na Trgu svetog Marka oko 14:45 sati.

Organizatori ovim putem pozivaju sve građani da bodre biciklističku karavanu koja će proći kroz Zagreb. Posebno se pozivaju djeca, vrtićke i školske dobi, sportske udruge da uveličaju ovu hvalevrijednu sportsku manifestaciju jer treba pružiti podršku sjajnim biciklistima koji će proći kroz našu zemlju i promovirati je u svijetu, ali i ukazati na važnost zdravog kretanja.

Izađimo svi na zagrebačke ulice, glasno i zajedno pozdravimo sudionike CRO race 2019. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni