Izabrane najbolje fotografije na temu Samoborskog fašnika

U kategoriji mladih od 15 do 30 godina najboljom je proglašena fotografija Anamarie Kudrne te je nagrađena s 1.500 kuna

Izložba fotografija odabranih putem natječaja “Samoborski fašnik u objektivu” otvorena je u petak, 15. veljače u maloj dvorani Galerije Prica. Natječaj je treću godinu za redom proveo Klub učenika i studenata Grada Samobora, a na temu Samoborski fašnik stiglo je 70-ak  fotografija. U kategoriji mladih od 15 do 30 godina najboljom je proglašena fotografija Anamarie Kudrne te je nagrađena s 1.500 kuna. Drugo mjesto i 1.000 kuna osvojio je Filip Bašić, a treće i 500 kuna Mihael Hržić.

Pobjednička fotografija A. Kudrne

Pobjednička fotografija moći će se vidjeti u poslovnici Splitske banke u Samoboru, koja je osigurala novčane nagrade za najbolje mlade fotografe.

U kategoriji osnovnoškolaca najbolje fotografije napravili su školarci Osnovne škole Milana Langa iz Bregane, pod vodstvom profesora Vladimira Kinđerskog. Prva nagrada pripala je Sari Varljen Pilj, druga Domagoju Žabić, a treća Ivanu Babiću.

Najbolje fotografije odabrao je tročlani žiri u sastavu Mira Čebušnik, voditeljica Zavičajne zbirke, dogradonačelnik Hrvoje Frankić i profesionalni fotograf Ivan Bišćan.

KUIS je svim sudionica natječaja kao i svima koji su pomogli u njegovoj realizaciji dodijelio zahvalnice.

Vikend putovanje za dvoje, koje su osigurali VIKENDplaner i Terme Jezerčica osvojila je Ana Jagodić pobjednica natječaja “Fejs fašnik”, kojeg je istovremeno s natječajem KUIS-a organizirala Turistička zajednica Grada Samobora, a na koji je pristiglo više od stotinu fotografija s ovogodišnjeg Fašnika. Turistička zajednica osigurala je još dvadeset nagrada za posjetitelje koji su fotografijama zabilježili svoje viđenje 187. Samoborskog fašnika.

Svim sudionicima natječaja čestitao je gradonačelnik Krešo Beljak pohvalivši rad KUIS-a koji uz ovu izložbu organizira i niz drugih aktivnosti namijenjenih mladima. (zg.m)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni