Iz ZET-a potvrdili uvođenje nove vozne karte za četiri kune

Iz ZET-a potvrdili uvođenje nove vozne karte za četiri kune

Od 1. veljače građani Zagreba će se javnim prijevozom moći voziti za četiri kune, potvrdili su iz ZET-a, s time da vožnja ne traje duže od 30 minuta. Polusatna karta vrijedit će za cijelo područje grada Zagreba (cijelu 1. zonu). Za dulje vožnje vrijedi dosadašnja cijena.

Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a je u razgovoru za Jutarnji list objasnio što se sve mijenja od 1. veljače.

Građani će se s polusatnom kartom moći voziti isto kao i s kartoom od 10 kuna tramvajem, autobusom, a moći će i presjedati. Također, karta će se moći koristiti i za vožnju uspinjačom.

Izgled nove polusatne karte ZET-a

Nova karta bit će dostupna u elektroničkiom i papirnatom obliku, s tim da će se od standardne karte razlikovati po boji i otisnutoj cijeni.

Karte će se moći kupiti na prodajnim mjestima ZET-a, kioscima te u vozilima javnog gradskog prijevoznika, kao i do sad.

Trenutno je u postupku prilgodba uređaja za očitavanje karte, pa će oni s 1. veljače svi uređaji biti spremni za nove karte, najavio je Tomislav Jurić.

Nova polusatna karta moći će se koristiti od 4 ujutro sve do ponoći, dok kod noćnih linija cijena karte ostaje 15 kuna.

Glasnogovornik ZET-a u razgovoru za Jutarnji list kaže kako se ne očekuju nikakvi negativni poslovni učinci od uvođenja jeftinije karte, već naprotiv – povećanje broja korisnika javnog prijevoza kao i smanjenje broja putnika bez karte. Reakcije građana i više su nego pozitivne, što pokazuje da je riječ o dobrom potezu, zaključio je Jurić. (ZG-magazin)