Iz Volva poručuju: Zaboravite na klasične auto ključeve

Iz Volva poručuju: Zaboravite na klasične auto ključeve

Vozači Volva čak neće čak trebati uključivati svoje pametne telefone već će bežični signal s telefona automatski otključati auto i omogućiti pristup vozaču

Mnogi vozači posljednjih godina otključavaju i zaključavaju svoje automobile preko Bluetooth funkcije odnosno veze. Renomirana tvrtka Volvo ide korak dalje. Počevši s proljećem 2016. godine, vozači Volva neće trebati ništa više od pametnog telefona da bi otključali ili zaključali svoj auto. Nova aplikacija bit će dostupna vozačima Volva u Europi, Sjevernoj i Srednjoj Americi te Aziji.

Nova aplikacija koju nudi Volvo omogućit će vozačima da uključe motor i otključaju vrata automobila bez upotrebe klasičnog ključa. Ustvari, vozači Volva neće čak trebati uključivati svoje pametne telefone već će bežični signal s telefona automatski otključati auto i omogućiti pristup vozaču.

Osim toga, kroz ovu aplikaciju, pametni telefoni mogu imati više digitalnih tipki pomoću kojih je korisnik lako povezan na jedan ili više automobila. Što to zapravo znači? To znači da vlasnik automobila može imati jednostavan pristup više automobila koji se nalaze na parkirališnim mjestima, ili će, na primjer, na jednostavniji i mnogo brži način moći do unajmljenog Rent-a-car auta. Naime, za Rent-a-car auto korisnik unaprijed dobije ključ od poslovnice. Novi, digitalni „ključ“ vrijedit će od trenutka kad je auto unajmljen do isteka najma.

Slično, kao što je slučaj s elektronskim bravicama za bicikle, korisnicima će biti omogućeno preko digitalnih tipki u aplikaciji da posude svoj auto nekom drugom korisniku, ako to žele. Takve digitalne tipke mogu poslužiti za jednokratnu uporabu ili samo u nekoj određenoj prilici, mogu se podesiti ovisno s potrebama i željama korisnika.

U svakom slučaju, novitet za vozače Volva bit će predstavljen ovog proljeća kao dio Sunfleet carsharing usluge koja se fizički nalazi na švedskom aerodromu u Göteborgu. Već početkom iduće godine nova aplikacija bi trebala biti dostupna za sva komercijalna vozila Volva, dok će stari način zaključavanja pomoću klasičnog ključa i/ili fizičkih tipki na uređaju biti i dalje u ponudi, paralelno s novim digitalnim načinom. (M. F.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni