Iz Sveučilišne bolnice u Blatu ukraden čak i transformator od nekoliko tona!

Iz Sveučilišne bolnice u Blatu ukraden čak i transformator od nekoliko tona!

Prozorska stakla kakva su ugrađena na objektu nesuđene bolnice vrlo su skupa jer su izrađena od specijalne legure

Objekt Sveučilišne bolnice u Blatu na svakodnevnoj je meti lopova koji iz njega iznose sve što mogu, a cijeli kompleks nadzire samo jedan zaštitar, upozorio je nas je jedan čitatelj ZG-magazina, čiji je identitet poznat redakciji. Na pet fotografija koje nam je poslao vidljivo je da na bolnici nedostaje već svaki drugi prozor, a kradu se i zidne pločaste obloge. No ono što na njima nije vidljivo jest da je iz »bolnice« odvezen transformator težak nekoliko tona.

Jedna od fotografija pokazuje stanje objekta na dan 12. veljače 2011., a ostale su snimljene u nedjelju 12. lipnja 2016. Uočljivo je kako je objekt u zadnjih pet godina izuzetno devastiran, a čitatelj tvrdi da se iz Sveučilišne bolnice svakodnevno iznosi »sve što se stigne«.

Inače, prozorska stakla kakva su ugrađena na objektu nesuđene bolnice vrlo su skupa jer su izrađena od specijalne legure koja ima neke posebne osobine.

sveucilisna_b_b_2011

»Najstrašnija je indiferentnost građana Zagreba koji su svojim novcima gradili tu bolnicu, a kojima se živo fućka što se događa sa Zagrebom«, navodi naš čitatelj i pita se je li on jedini među 800.000 građana Zagreba kojega to brine, ljuti i žalosti.

»Ove slike ne pokazuju samo odnos Zagreba prema svom vlasništvu, već odnos prema gospodarstvu. U Zagrebu ima preko 40.000 nezaposlenih, a nikoga ne zanima projekt koji bi mogao potaknuti gospodarstvo i zapošljavanje«, dodaje naš čitatelj koji je razočaran i s time što zagrebačka Gradska skupština nije pokrenula razrješavanje pitanja Sveučilišne bolnice iako svi znaju da se ta »bolnica« konstantno devastira.

Podsjetimo, još 2012. godine u Skupštini Grada Zagreba predstavljen je projekt »Tehnopolis Zagreb« – tehnološki park za poduzeća visoke tehnologije i poduzetnički inkubator za poduzetnike-početnike koji je bio zamišljen kao mjesto koje će Zagreb ponovno pretvoriti u industrijski grad.

Prema predstavljenom planu projekt Tehnopolisa realizirao bi se kroz nekoliko godina u nezavršenom objektu planirane Sveučilišne bolnice u Blatu, koja raspolaže s prostorom od 236.000 četvornih metara.

Od ovog se projekta odustalo te je 2013. pokrenuta inicijativa da se Sveučilišna bolnica konačno stavi u funkciju, odnosno obnovi u svrhu zdravstvenog turizma. No ni ovaj projekt »težak« 50 miljuna eura nije zaživio.

Prošle godine je pak najavljeno da će okružje Sveučilišne bolnice u Blatu biti pretvoreno u »novi Bundek«…

U međuvremenu bolnica u Blatu propada iz dana u dan. Za izgradnju objekta (izgrađeno je oko 40 posto kompleksa bolnice) Zagrepčani su izdvojili oko 157 milijuna eura i definitivno je najskuplje rješenje da ga se prepusti kradljivcima koji ga svakodnevno pustoše.

 

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni