Iz Porschea tvrde: Nismo krivi za nesreću Paula Walkera

Iz Porschea tvrde: Nismo krivi za nesreću Paula Walkera

(Foto: Bob Marshak/Universal Studios)

Walkerova kćer podnijela tužbu protiv Porschea, tvrdeći da je u Carrera GT modelu, u kojem je glumac preminuo, nedostajalo sigurnosnih dodataka koji bi spriječili nesreću ili barem omogućili preživljavanje nakon sudara

paul_walkerNakon što je u stravičnoj nesreći 2013. godine preminuo poznati glumac Paul Walker, proslavljen u serijalu filmova Brzi i žestoki, njegova je kćer podnijela tužbu protiv Porschea, a iz automobilske tvrtke su ovaj tjedan priopćili kako je nesreća rezultat »nemarne vožnje i prekomjerne brzine«.

»Kao što smo već naveli, svaki put nas rastuži činjenica kada se netko ozlijedi u Porscheovim vozilima, ali vjerujemo kako izvješća u ovom slučaju jasno utvrđuju da je ova tragična nesreća rezultat nemarne vožnje i neprimjerene brzine«, priopćili su iz kompanije.

Negiranje odgovornosti dolazi nakon što je16-godišnja Walkerova kćer podnijela tužbu protiv Porschea, tvrdeći da je u Carrera GT modelu, u kojem je glumac preminuo, nedostajalo sigurnosnih dodataka koji bi spriječili nesreću ili barem omogućili preživljavanje nakon sudara.

Policija je ustvrdila kako je smrtonosni sudar bio rezultat prevelike brzine, a stručnjaci za sigurnost u prometu procijenili su kako je brzina automobila u trenutku sudara s električnim stupom i okolnim stablima bila između 80 i 93 milja na sat (odnosno između 130 i 150 km/h), a ograničenje brzine na tom je području u vrijeme nesreće bilo 45 mph (oko 70 km/h).

Unatoč policijskom izvješću, u tužbi se navodi kako se automobil u trenutku sudara krertao brzinom od 45 do 55 milja na sat (između 72 i 88 km/h).

Walker je bio suputnik u vozilu, a supruga vozača Rogera Rodasa također je podnijela tužbu protiv Porschea, tvrdeći da je sudar dogodio zbog kvara na sustavu ovjesa automobila, kao i zbog nedostatka sigurnosnih dodataka.

Proizvođač automobila je odbacio i takve optužbe sugerirajući kako je moguće da je Rodas »neadekvatno održavao svoje vozilo«.

(Foto: Splash News)
(Foto: Splash News)

(I. C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni