Iz jezera Jarun izronili više od 700 kilograma otpada

Iz jezera Jarun izronili više od 700 kilograma otpada

(Foto: RK Roniti se mora)

Na zagrebačkom jezeru Jarun u subotu je održana ekološka ronilačka akcija Think Green u sklopu koje je na šest lokacija izvađeno ukupno 700 kilograma različitog otpada.

Ronioci, njih 55, na dnu su pronalazili otpadne gume, potonule kanue, sajle, plastične boce i limenke te slične materijale kojima nikako nije mjesto u vodi. Sav otpad propisno će zbrinuti CIOS grupa, dugogodišnji partner projekta.

U akciji je sudjelovalo ukupno 80 volontera, među njima i članovi Ronilačkog kluba Roniti se mora iz Zagreba, koji je i organizirao ovu akciju. Njoj su se odazvali i Ronilački klub AdriatiCro Zagreb, Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba, KPA Drava – Varaždin, KPA Vodomar – Duga Resa, Ronilački klub Agramsub, DVD Legrad, Vatrogasna zajednica grada Sveta Nedelja te brojni drugi volonteri.

Ekološka akcija koja je održana na Jarunu ima znatne i pozitivne učinke na zajednicu, podizanje svijesti o važnosti zaštite okoliša i odnos čovjeka prema prirodi. Zajednički je to zaključak svih sudionika 27. izdanja projekta kojim se u organizaciji Ronilačkog kluba Roniti se mora čiste podmorja i jezera diljem Hrvatske.

Rezultati akcije kroz proteklo desetljeće ukazuju na pozitivna kretanja i odgovorniji pristup građana Hrvatske prema okolišu. To potvrđuje važnost kontinuiranog održavanja edukativnih i ekoloških akcija, a organizatorima pruža poticaj za daljnje organiziranje društveno odgovornih aktivnosti. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni