Iz Holdinga uskoro izlaze ZET i Zagrebački velesajam?

Iz Holdinga uskoro izlaze ZET i Zagrebački velesajam?

Od siječnja 2018. godine u sklopu Zagrebačkog holdinga neće više biti ZET ni Zagrebački velesajam. Ova će dva gubitaša nastupiti kao samostalni poduzetnici u vlasništvu Grada Zagreba, piše Jutarnji list koji navodi da je Uprava Zagrebačkog holdinga već obavijestila sindikate o takvoj odluci koju je donijela Skupština društva. U Gradskoj upravi se pak, prema pisanju Jutarnjeg, užurbano pripremaju materijale koji bi se pred zastupnicima Gradske skupštine trebali naći na sjednici u prosincu.

Usvoji li Gradska skupština takav prijedlog ZET i Velesajam kao samostalna trgovačka društva kreću s radom već krajem siječnja sljedeće godine.

Unatoč subvencijama Grada ZET svaku poslovnu godinu završi u gubitku pa je tako 2016. godine minus bio 135 milijuna kuna, a 2015. godine 145 milijuna kuna. Podsjećamo da je Grad lani ZET podržao s oko 490 milijuna kuna, dok je u 2015. godini ta subvencija iznosila 508 milijuna kuna prema podacima o izvršenju proračuna za te dvije godine.

Velesajam pak godišnje bilježi gubitak od 30 milijuna kuna.

Izdvajanje ovih podružnica razmatralo se već godinama, a Holding je naručio i analize revizora koji su predložili tri modela izdvajanja ZET-a i Velesajma koje su izradile revizorske kuće Deloitte i LeitnerLeitner. Niti jedan scenarij navodno ne predviđa otpuštanje radnika.

Oko ovih najava pokušali smo bezuspješno dobiti komentar od predsjednika Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Ante Jelića i glasnogovornika ZET-a Tomislava Jurića. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni