Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje demantiraju Škoru

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje demantiraju Škoru

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje danas su ponovno reagirali na izjave kandidata za gradonačelnike Zagreba, ovaj put vezano uz radove na produžetku Branimirove ulice o čemu je jučer govorio kandidat Domovinskog pokreta Miroslav Škoro. On je iznio sumnje da se pri dodjeli radova pogodovalo izvođaču te da je riječ o povredi postupka javne nabave budući da je na gradilištu postavljena tabla s nazivom izvođača koji još nije odabran na javnom natječaju.

»Nastavno na netočne navode koje su u okviru izborne kampanje izrečene 12. svibnja 2021. godine, možemo samo ponoviti da se radi o još jednom obmanjivanju javnosti«, navodi se u priopćenju resornog gradskog ureda.

»S obzirom na to da se radi o radovima uklanjanja, a ne gradnje, jasno je da na tabli ne može pisati klasa i urudžbeni broj građevinske dozvole. Klasa i broj građevinske dozvole će biti istaknute na tabli kada bude prijavljen početak građenja«, dodaje se u priopćenju koje potpisuje pročelnik Ureda Dinko Bilić.

Navodi se kako su 6. svibnja 2021. godine započeli radovi na uklanjanju objekata za potrebe izgradnje buduće Produžene Branimirove ulice u Sesvetama.  Izvođač je GIP Pionir d.o.o. s kojim Grad Zagreb ima godišnji ugovor za radove na rušenju objekata na području Zagreba.

»Vezano za postupak javne nabave za izbor izvođača radova za izgradnju prometnice, postupak javne nabave (procijenjena vrijednost 40 milijuna kuna bez PDV-a) je započeo 28. siječnja 2021. te je pri kraju«, napominje se u priopćenju. Otvorene dvije pristigle ponude, i to od tvrtki GIP PIONIR d.o.o. te PEDOM ASFALTI d.o.o. Odluka o odabiru pripremljena, međutim za njen potpis čeka se ispunjavanje zakonskih predispozicija sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti, poručuju iz Ureda.

Što se tiče izbora stručnog nadzora, tvrde da je postupak javne nabave isti, a započeo je 25. ožujka 2021. godine.

»Zaključno, ističemo kako je krajnje neodgovorno i štetno za javnost da kandidati svjesno i namjerno iznose neistinite informacije, a takvo postupanje najviše pokazuje stvarnu brigu i interes za boljitak grada Zagreba«, zaključuje se u priopćenju Dinka Bilića. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni