Iz Grada tvrde da je žičara posve sigurna i spremna za korištenje

Iz Grada tvrde da je žičara posve sigurna i spremna za korištenje

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet opovrgavaju tvrdnje da sljemenska žičara nije sigurna za korištenje.

Pozivaju se na dostavljene zapisnike i izvješća provedenih inženjerskih nadzora navodeći kako iz njih jasno proizlazi da je žičara u potpunosti sigurna i spremna za korištenje.

Dodaju kako »paušalne tvrdnje osoba koje nikada nisu čak niti uputile ikakav upit kako bi se upoznali sa stanjem žičare nije potrebno dodatno komentirati«.

Ističu da je radovima koji su izvođeni tijekom ove godine statička otpornost na potrese žičare podignuta s do 8 stupnjeva na Mercallijevoj ljestvici na do 9 stupnjeva po Mercallijevoj ljestvici.

»Jedino što se čeka jest pozitivno mišljenje Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata RH koje očigledno postupa iz nekih drugih interesa, a ne sukladno vlastitim obvezama. To znači da su, s obzirom na to da je žičara izgrađena sukladno projektnoj dokumentaciji koju su sami potvrdili, u tom slučaju na tehničkom pregledu dužni dati pozitivno mišljenje«, navodi se u priopćenju.

Osvrnuli su se i na cijenu izgradnje žičare te navode da ukupni troškovi gradnje žičare bez PDV-a iznose oko 515 milijuna kuna, a kredit u iznosu od 537 milijuna kuna podignut da se tom razlikom podmire troškovi projektiranja te troškovi priključenja objekta na opskrbnu mrežu električnom energijom.

Detaljnije na: https://www.zagreb.hr/zicara-sljeme-priopcenje-gradskog-ureda-za-prostor/171317

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni