Iz Grada podsjećaju na novi raspored odvoza otpada u centru Zagreba

Iz Grada podsjećaju na novi raspored odvoza otpada u centru Zagreba

(Foto: Zagreb.hr)

Iz Ureda gradonačelnika Zagreba podsjećaju da je od 1. listopada u primjeni novi model sakupljanja otpada prema kojem se iz centra grada mješoviti komunalni otpad odvozi svakoga dana, izuzev nedjeljom.

Model funkcionira tako da građani koji nemaju spremnike na vlastitim površinama mješoviti komunalni otpad odlažu u plavim “ZG vrećicama” ispred svojih ulaza od ponedjeljka do subote, između 20 i 22 sata. 

Građani koji imaju spremnike za miješani komunalni otpad smještene na vlastitim površinama mogu ih iznijeti ispred ulaza u istim terminima te vratiti nazad najkasnije do 8 sati sljedećega dana, kako ih Čistoća ne bi trajno uklonila. 

“Stoga molimo građane da u razdoblju između 22 h u subotu i 20 h u ponedjeljak ne iznose vrećice niti spremnike na javnu površinu, budući da se nedjeljom miješani komunalni otpad ne odvozi”, navodi se u objavi. 

“Podsjećamo da se ostale frakcije otpada odlažu i sakupljaju po uobičajenom rasporedu. Uz to, različite vrste otpada mogu se u svakom trenutku odložiti u raspoložive podzemne spremnike i u spremnike na zelenim otocima”, dodaje se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni