Iz Grada objasnili zašto su darovali grobno mjesto Vesni Bandić

Iz Grada objasnili zašto su darovali grobno mjesto Vesni Bandić

Grad Zagreb: Dali smo grobno mjesto Vesni Bandić da ne plaćamo nadgrobni spomenik

(Foto: SOS za Mirogoj / Facebook)

Inicijativa SOS za Mirogoj je na svojem Facebook profilu u četvrtak objavila kako je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević besplatno ustupio grobno mjesto Vesni Bandić, supruzi pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Naveli su da je »time Tomašević ne samo faktički priznao na zelenoj površini izvan grobnih polja ilegalno zasnovano grobno mjesto, već je prenijevši pravo korištenja s Grada na privatnu osobu, omogućio da se to grobno mjesto pretvori u privatnu obiteljsku grobnicu obitelji Bandić«, javlja Index.

Na to su se oglasili iz Grada Zagreba te u svom priopćenju poručili da su pravo korištenja grobnog mjesta prebacili na obitelj Bandić kako Grad ne bi plaćao i izradu nadgrobnog spomenika.

Navode kako je Gradski kontrolni ured u kolovozu 2021. godine proveo nadzor legalnosti dodjele grobnih mjesta na korištenje za ukop znamenite osobe te »nije utvrđena povreda zakona ili drugih propisa«, ali kako smatraju da bi bilo korisno da predmetna tema zakonom bude bolje definirana.

Odluku da se za ukop Milana Bandića dodijeli grobno mjesto i plati sprovod kao i nekim drugim javnim osobama u Zagrebu donijela je Jelena Pavičić Vukičević. No suprotno uobičajenoj praksi, korištenje grobnog mjesta nije prebačeno na obitelj nego je ostalo u korištenju Grada, dodaje se u priopćenju. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni