Iz Bilć-Erića optužili Tomaševića da govori neistine

Iz Bilć-Erića optužili Tomaševića da govori neistine

Iz zaštitarske tvrtke Bilić-Erić Security u utorak su opovrgnuli tvrdnje zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je ta tvrtka dobivala milijune za čuvanje praznih gradskih stanova.

Navode da je gradonačelnik Tomašević poslovnu suradnju te tvrtke s Gradom Zagrebom neutemeljeno predstavio u kontekstu nezakonitog postupanja. Tvrde kako su posrijedi »neutemeljeni navodi i grube neistine«.

Ističu kako je trgovačko društvo Bilić-Erić d.o.o. Sesvete nakon provedenog javnog natječaja potpisalo predmetni Okvirni sporazum s još tri društva za privatne zaštite gradskih prostora.

»Istim je ugovorom predviđeno čuvanje gradske imovine sukladno potrebama i nalozima Gradskog ureda za upravljanje imovinom«, navodi se u priopćenju u koje se dodaje da su sve usluge obavili sukladno ugovoru, nalogu naručitelja te pozitivnim zakonskim propisima.

»Napominjemo da je predmet istog Ugovora čuvanje cjelokupne imovine koja je u vlasništvu Grada Zagreba, a ne samo nekakvih praznih stanova i poslovnih prostora, na što je maliciozno stavljen naglasak«, naglašavaju.

Tvrde i da im nije isplaćeno 26,5 milijuna kuna, nego 17.566.164 kune, i to za »čuvanje svih objekata u Gradu Zagrebu, a ne za čuvanje nekakvih ‘napuštenih’ stanova«.

Dodaju kako zbog pojedinih odredbi Ugovora ne mogu pojedinačno navoditi o kojim se sve objektima radi, ali da je riječ o nekoliko velikih napuštenih poslovnih kompleksa koji su vlasništvo Grada Zagreba ili Grad s njima upravlja.

Zaključuju kako im je nejasno koji su bili motivi Tomislava Tomaševića da je na tiskovnoj konferenciji neprikladnim rječnikom i neprimjerenim usporedbama iznio niz difamacija i neistina na račun tvrtke Bilić-Erić, a zbog kojih isto društvo trpi štetu. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni