Ivo Josipović osniva novu stranku “usmjerenu na reforme i socijalnu osjetljivost”

Ivo Josipović osniva novu stranku “usmjerenu na reforme i socijalnu osjetljivost”

Osnivačka skupština održat će se idući mjesec kada će  Josipović predstaviti svoje suradnike

Bivši predsjednik Ivo Josipović danas je najavio osnivanje nove političke stranke socijaldemokratske orijentacije čija će se osnivačka skupština održati sredinom svibnja.

Nova stranka dio je političkog projekta na kojem radi, a koja će vjerojatno prije izbora koalirati s nekim tzv. manjim strankama. “Riječ je o regionalnim, lijevim i centrističkim strankama koje njeguju vrijednosti građanskog društva, koje imaju politiku socijalne osjetljivosti i društvene solidarnosti i koje su spremne na velike, strukturne reforme koje predlažem. Bez tih reformi gospodarstvo, a i društvo općenito, neće moći naprijed”, izjavio je Josipović za Hinu.

Tvrdi da se Hrvatska mora regionalizirati i decentralizirati te da ne možemo biti uspješni s oko 600 jedinica lokalne samouprave. Smatra da je država centralizirana što je za građane i gospodarstvo skupo i neefikasno.

„Neću ponavljati sve one velike investicije o kojima, zapravo, govore sve stranke. Istaknut ću potrebu da se poreznim i drugim mjerama ojača investicijska klima i da se potakne zapošljavanje. Posebno, treba kod mladih promovirati poduzetnički duh, kako kroz sustav obrazovanja, tako i poticajnim mjerama za nove tvrtke, znatno više nego do sada”, napomenuo je bivši predsjednik.

Na pitanje zbog čega je odustao od djelovanja u SDP-u, Josipović je rekao da mu je SDP, kao socijaldemokratska stranka, bliska po vrijednostima, a naglasio je da će njegova stranka biti usmjerena na gospodarske i strukturne reforme, uz veću socijalnu osjetljivost. (radio101/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni