Ivo Dumić-Čule – novi ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak

Ivo Dumić-Čule – novi ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak

Liječnik iz Kliničke bolnice Dubrava, dr. Ivo Dumić-Čule jučer je izabran je za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u četverogodišnjem mandatu.

Odluku o imenovanju donijelo je Upravno vijeće DB Srebrnjak na svojoj 42. sjednici.

Nakon sjednice iz Ureda gradonačelnika Zagreba je priopćeno kako je Upravno vijeće utvrdilo da je kandidat dr. sc. Ivo Dumić-Čule uz prijavu dostavio uredno traženu dokumentaciju, da ispunjava sve uvjete iz javnog natječaja, da posjeduje kompetencije potrebne za upravljanje u zdravstvenom sustavu te da je iskusni dokazani znanstvenik u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo, osobito u dijelu kliničke i translacijske medicine.

Početak četverogodišnjeg mandata ravnatelja utvrdit će se naknadno.

Dr. sc. Ivo Dumić-Čule ima 32 godine, zaposlen je u KB Dubrava, a znanstveno djeluje u sklopu Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Iz Ureda gradonačelnika podsjećaju kako je prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja dr. Boru Nogala, koji je na čelu te bolnice bio 23 godine »zbog nepravilnosti pri zapošljavanju u toj ustanovi«.

Podsjetimo, Nogalo je kao prave razloge svoje smjene navodio utjecaj moćnih interesnih skupina koje od te bolnice žele preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje centra za kompetencije u translacijskoj medicini te vrijedno zemljište u podsljemenskoj zoni, uključujući i negdašnje lječilište Brestovec. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni