Ivica Olić odigrao 100 utakmica za hrvatsku reprezentaciju

Ivica Olić odigrao 100 utakmica za hrvatsku reprezentaciju

U klubu sa sto ili više utakmica samo su Dario Šimić, Stipe Pletikosa, Dario Srna i Josip Šimunić

Ivica Olić u studenom je protiv Italije na San Siru odigrao stotu utakmicu u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

Tom mu je prilikom predsjednik HNS-a Davor Šuker, novi član izvršnog odbora UEFA-e, jučer uručio poseban dres s brojem 100.

Nakon odigranog kvalifikacijskog dvoboja s Italijom u Milanu, 16. studenog prošle godine, Olić se učlanio u “klub 100”, postavši peti nogometaš sa stotinu ili više nastupa za Hrvatsku. Otkrio je da je malo nedostajalo da ostane na 96 nastupa, koliko ih je imao po završetku Svjetskog prvenstva u Brazilu.

„Mislio sam tada zaokružiti reprezentativnu priču. Onda sam razgovarao s izbornikom. Niko mi je tada rekao da bi volio da dođem do sto pa i preko sto nastupa. Pričao sam i sa Srnom i Šimunićem koji su mi rekli – ako možeš, napravi to“, otkrio je Olić, a prenosi HRT. Nastavio je da mu „želja i volja nikad nisu bili upitni. No, nisam se želio nametati ili biti teret izborniku. Hoće li biti 105, 106 ili ću stati na 101 utakmici, doista ne znam i ne opterećujem se. U fazi sam kad idem od utakmice do utakmice i koncentriram se na prvu sljedeću, a za nas je to Norveška koja nas čeka u subotu“.

Za reprezentaciju je zaigrao 13. veljače 2002. u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske, a prvi pogodak postigao je tijekom trećeg nastupa i prijateljskog obračuna s reprezentacijom BiH. “Prvi pogodak ću uvijek pamtiti. Baš mi je predsjednik asistirao“, rekao je Olić.

Osim pobjeda, bilo je i bolnih poraza. Posebno je istaknuo onaj u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2008. kada je Hrvatska ispala od Turske na jedanaesterce nakon što su Turci izjednačujući pogodak postigli u posljednjoj sekundi produžetka.

Prije Olića u taj su klub ušli samo Dario Šimić, Stipe Pletikosa, Dario Srna i Josip Šimunić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni