Ivica Lovrić: Dvije zagrebačke škole nisu sigurne za učenike i zaposlenike

Ivica Lovrić: Dvije zagrebačke škole nisu sigurne za učenike i zaposlenike

(Foto: Facebook, OŠ Ivana Gorana Kovačića)

Nezavisni gradski zastupnik Ivica Lovrić danas je prokomentirao odbijanje prijedloga da se konstrukcijski ojačaju školske zgrade XVIII. gimnazije i Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića. Takav je prijedlog odbijen na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine, na što se Lovrić oglasio priopćenjem.

Njegovo priopćenje ovdje prenosimo u cijelosti:

»Zajedničkim prijedlogom mene kao gradskog zastupnika i Kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a o pojačanju građevinske konstrukcije školske zgrade XVIII. gimnazije i Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića zatražili smo od gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da odmah krene u obnovu škole iz razloga što je:

1. škola nesigurna za učenike i djelatnike koje odmah treba preseliti u druge škole;

2. Tomislav Tomašević još 5. listopada 2021. potpisao ugovor za radove koje još nije započeo te nema razumnog razloga za odugovlačenje (moguće da su radovi u međuvremenu poskupjeli, no to je još jedan propust gradonačelnika jer nije radove započeo odmah po potpisu Ugovora).

Gradonačelnik Tomašević naš prijedlog nije prihvatio, već je donio zaključak da će Gradsku skupštinu Grada Zagreba za 30 dana izvijestiti o poduzetim radnjama, što je suvišno jer smo u raspravi na 20. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba izviješteni o svim dosad poduzetim radnjama i propustima aktualne gradske uprave.

Ovime je Tomislav Tomašević potvrdio potpunu neodgovornost i nebrigu za sigurnost učenika i zaposlenika ovih dviju škola!«, napisao je Ivica Lovrić u priopćenju. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni