Iverpan otvorio novi proizvodni pogon u Donjoj Zelini

Iverpan otvorio novi proizvodni pogon u Donjoj Zelini

Novi pogon zaposlio je i nove radnike. Sa 122, prije njegova otvorenja, broj zaposlenih povećan je na 165

Tvrtka Iverpan, koja se 25 godina bavi proizvodnjom pločastih elemenata za namještaj, otvorila je u četvrtak u Donjoj Zelini novi proizvodni pogon.

S osam strojeva za raskrajanje iverice i lijepljenje rubnih traka te robotiziranim vertikalnim skladištem, u njegovu je gradnju i opremanje uloženo oko 30 milijuna kuna. Povrat sredstava, kroz EU fondove, iznosi oko 11 milijuna kuna.

»Put je, tijekom proteklih 25 godina, bio težak i naporan, ali isplatio se. Pokazali smo da i kod nas možemo ugraditi i koristiti najmoderniju tehnologiju kako bi ona bila u službi čovjeka. Na tome posebno zahvaljujem Regionalnoj razvojnoj agenciji Zagrebačke županije koja nas je uspješno provela kroz labirinte europskih fondova i administracije koja je, za dobivanja europskoga novca, bila nužna«, naglasio je Vladimir Findri, vlasnik Iverpana.

Novi proizvodni pogon prostire se na 3000 četvornih metara i osnova je daljnjeg širenja tvrtke.

»Do sada smo bili fokusirani na sjeverozapadnu Hrvatsku. Sada je došlo vrijeme da iskoračimo i šire, za početak unutar Hrvatske, a potencijalno i u zemlje regije. Bez ovoga pogona to ne bi bilo moguće«, rekao je Mladen Jambrović, član Uprave Iverpana. Novi pogon zaposlio je i nove radnike. Sa 122, prije njegova otvorenja, broj zaposlenih povećan je na 165. Posebno to raduje župana Stjepana Kožića.

»Ovo je konkretan primjer kako se europskim sredstvima mogu otvoriti nova radna mjesta. Ovaj pogon je i dokaz da male sredine mogu iznjedriti nešto što i puno većima i razvijenijima može biti primjer. Posebno mi je drago što je konzultant u ovome projektu bila naša Regionalna razvojna agencija, koja je očito uspješno odradila još jedan posao«, rekao je župan, dodavši da raduje što je u pogon ugrađena trenutno najmodernija tehnologija. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni