Ivanjski krijes – vatreni pozdrav ljetu u Karlovcu

Ivanjski krijes – vatreni pozdrav ljetu u Karlovcu

Direktorica Turističke zajednice Tihana Bakarić pozvala je sve da ne propuste programe ovogodišnjega Ivanjskog krijesa, uvijek neizvjesnu nogometnu utakmicu i uzbudljivo povlačenje užeta, eno-gastro sajam “Zeleno srce Hrvatske” i otvorenje Four River Film Festivala, a prije svega, dakako, da u 22:00 dođu i dožive vatreni spektakl paljenja krijesova i vatromet iznad Kupe

Dok teku završne pripreme za postavljanje velikih vatrenih gorostasa na obalama rijeke Kupe, još manje od tjedan dana ostalo je do početka jedne od najvećih i najdugovječnijih gradskih i turističkih manifestacijama grada Karlovca. Još manje od tjedan dana dijeli nas od Ivanjskog krijesa 2015. u Karlovcu!

U tom povod održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali predstavnici organizatora i generalnog sponzora manifestacije.

Puno je vatrenih razloga zbog kojih 23.6. treba biti u Karlovcu, poručuje Tihana Bakarić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca, istaknuvši zadovoljstvo suradnjom s predstavnicima Gradskih četvrti Gaza i Banija, suorganizatorima projekta, kao i činjenicom da je Grad Karlovac podržao, a Heineken Hrvatska i ove godine prepoznao Ivanjski krijes kao tradicionalnu karlovačku manifestaciju s velikim turističkim potencijalom.

Sara Požar, predsjednica Vijeća Gradske četvrti Gaza i Marin Svetić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Banija, izvijestili su da radovi oko gradnje krijesova s obje strane teku prema planu, da je suradnja s Turističkom zajednicom kvalitetna i uspješna te da će za utorak 23. lipnja sve biti spremno za središnji vatreni spektakl paljenja ivanjskih krijesova, a da će nogometna utakmica na Stadionu Radnik, kao i tradicionalno povlačenje užeta na mostu na Kupi proteći u korektnom natjecateljskom duhu.

”Ponosni smo što smo sedmu godinu za redom generalni sponzor Ivanjskog krijesa”, ističe rukovoditeljica korporativnih komunikacija kompanije Heineken Hrvatska Ljudmila Bratko Gašpić. “Ivanjski krijes je događaj koji je dio tradicije grada Karlovca i koji obogaćuje njegovu turističku ponudu. Drago nam je što kroz ovo sponzorstvo doprinosimo boljoj kvaliteti društvenog života u lokalnoj zajednici što je jedan od glavnih stupova naše korporativne društvene odgovornosti”.

“Ljeto je iznimno važno doba godine za naše poslovanje i veseli nas što smo dio događaja koji slavi ljeto. Nadamo da će ovo ljeto biti dugo i toplo te da će mnogi odrasli ljubitelji piva uživati u našem Karlovačkom. Sve njih, ali i posjetitelje Ivanjskog krijesa pozivamo da uživaju odgovorno. Želimo da posjetitelji Ivanjskog krijesa uživaju u svom omiljenom pivu, ali i da se sretno vrate kućama. Zato smo organizirali besplatan autobusni prijevoz iz Zagreba na Ivanjski krijes i natrag”, zaključuje Bratko Gašpić. Broj mjesta u autobusu je ograničen, zato svi zainteresirani neka se požure i što prije rezerviraju svoje mjesto na e-mail: pr@karlovacko.hr.

A da će ovogodišnji Ivanjski krijes ponuditi puno dobrih razloga za dolazak u Karlovac, potvrdio je i Vedran Galić ispred G.A.D. Produkcije, organizacijskog partnera manifestacije. “Mi u G.A.D. Produkciji vidimo veliki kulturno-turistički potencijal koji Karlovac posjeduje, kojega sami Karlovčani ponekad nisu ni svjesni, ali koji treba isticati, pokazivati i promovirati u turističkoj javnosti. Dobro je poznato da upravo kreativne industrije i kulturni turizam u razvijenim sredinama snažno doprinose bruto društvenom proizvodu i uvjereni dmo da se kvalitetnim partnerstvima između javnih institucija i privatnog sektora može značajno doprinijeti kvaliteti života u lokalnim zajednicama. A Karlovac posjeduje sve potencijale za postizanje toga cilja”.

Direktorica Turističke zajednice potom je dodala da je Karlovac “grad susreta”, a da je Ivanjski krijes doista najbolje mjesto za susrete, druženje i zabavu te pozvala sve da ne propuste programe ovogodišnjega Ivanjskog krijesa, uvijek neizvjesnu nogometnu utakmicu i uzbudljivo povlačenje užeta, eno-gastro sajam “Zeleno srce Hrvatske” i otvorenje Four River Film Festivala, a prije svega, dakako, da u 22:00 dođu i dožive vatreni spektakl paljenja krijesova i vatromet iznad rijeke Kupe.

A za sve glazbene sladokusce tu je i posebna poslastica: nakon krijesova i vatrometa manifestacija se ove godine po prvi puta seli u prekrasni zeleni park karlovačkog Šanca gdje će koncert održati dobitnici Porina i dvostruki pobjednici zadnjeg Zagrebfesta – grupa Silente. Ulaz na koncert je slobodan!

Puno je vatrenih razloga zbog kojih u utorak 23.6. vrijedi biti u gradu na četiri rijeke – u Karlovcu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni