Ivančićev memorijal: Walshu rekord Oceanije. Bukowieckom svjetski juniorski rekord

Ivančićev memorijal: Walshu rekord Oceanije. Bukowieckom svjetski juniorski rekord

Od trojice Hrvata najbolji je bio Nedžad Mulabegović osvojivši osmo mjesto rezultatom 19.80

Novozelanđanin Tom Walsh obranio je prošlogodišnji naslov pobjednika na Memorijalu Ivana Ivančića, koji je održan sinoć pokraj fontana i Sveučilišne nacionalne knjižnice, bacivši kuglu sjajnih 21.62 metara , što je njegov novi osobni rekord te rekord Oceanije. U posljednjem hicu prebacio je Jamajčanina O’Daynea Richardsa, brončanog sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, koji je do tog trenutka vodio s dalekih 21.29. Prethodno su obojica već po jednom prebacila 21 metar.

Vrhunac briljantnog natjecanja, u kojem su čak sedmorica kuglaša prebacila 20 metara, je bio hitac 18-godišnjeg Poljaka Konrada Bukowieckog, koji je s 20.78 postavio – svjetski juniorski rekord.

„Obožavam Zagreb. Drugu godinu uzastopce ovdje sam pobijedio. Ovoga puta sam bacio i osobni rekord. Što više od toga mogu očekivati?! Natjecanje je bilo iznimno jako i kvalitetno i zbog toga sam još sretniji. Ne znam što me to u Zagrebu toliko stimulira. Možda ovo fantastično bacališta, možda i najljepše na svijetu. Možda ova atmosfera i tisuće navijača svuda oko nas. U svakom slučaju, možete biti jako ponosni na ovo natjecanje“, rekao je Tom Walsh nakon druge pobjede u Zagrebu.

Od trojice Hrvata najbolji je bio Nedžad Mulabegović osvojivši osmo mjesto rezultatom 19.80, Stipe Žunić je bio deveti (19.49), a Marin Premeru deseti (19.35). (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni