Ivana Krnjić nova ravnateljica HDLU-a

Ivana Krnjić nova ravnateljica HDLU-a

Na natječaj za ravnatelja/icu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, objavljenom na web stranici Društva javilo se ukupno 12 kandidata. Izborna komisija u sastavu Josip Zanki (predsjednik HDLU-a), Tomislav Buntak (dopredsjednik), Fedor Vučemilović (dopredsjednik), Siniša Reberski (član Nadzornog odbora), Koraljka Kovač (članica Upravnog odbora), odlučila je da se za ravnateljicu HDLU-a primi Ivana Krnjić, javljeno je krajem prošloga tjedna iz HDLU-a.

Upravni odbor HDLU-a je na sastanku 17. travnja 2014. godine nakon pisanog izvješća Izborne komisije jednoglasno prihvatio odluku iste. Članstvo i tijela upravljanja HDLU-a zahvaljuju se svim prijavljenim kandidatima i kandidatkinjama s nadom da će i u budućnosti surađivati sa Hrvatskim društvom likovnih umjetnika.

Životopis Ivane Krnjić

Ivana Krnjić rođena je u 1984. Zagrebu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te magistrirala management u kulturi na Universitat Internacional de Catalunya u Barceloni. Radno iskustvo stekla je u internacionalnom okruženju u privatnom i javnom sektoru. U multinacionalnoj kompaniji Henkel radila je na poslovima brand managera za šest zemalja Adria regije. Tijekom boravka u Barceloni sudjelovala je u organizaciji i realizaciji sajma specijaliziranog za video umjetnost Loop Fair koji okuplja galerije, umjetnike i kolekcionare iz cijelog svijeta. Surađivala je na razvoju međunarodnog fotografskog e-časopisa Blur magazine. Suorganizatorica je projekta Boiling point namijenjenog približavanju suvremenog slikarstva široj publici. Kao vanjska suradnica HDLU-a provela je kiparsko-arhitektonski javni natječaj u Dubrovniku. Posljednjih godina djelovala je kao voditeljica odjela na poslovima akreditiranim od strane Europske komisije u području obrazovanja u Agenciji za mobilnost i programe EU. Tečno govori engleski i španjolski jezik. (ZG-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni