Ivan Vrdoljak više nije predsjednik HNS-a

Ivan Vrdoljak više nije predsjednik HNS-a

(Foto: www.hns.hr)

Na sjednici Predsjedništva HNS-a u utorak je usvojena ostavka dosadašnjeg predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka. Odlučeno je i da HNS neće ulaziti u Vladu te neće biti koaliranja s HDZ-om.

Osim o podršci HDZ-u u formiranju nove parlamentarne većine na Predsjedništvu su analizirani rezultati rezultati drugog kruga lokalnih izbora.

»Bilo je apsolutno vidljivo da će se stranka podijeliti, ja to nisam želio dozvoliti. Odlučio sam Predsjedništvu predložiti da ne ide u Vladu s HDZ-om i da podnosim ostavku na sve političke funkcije. Imao sam iskrenu namjeru Hrvatsku izvući iz političkih rovova, ali nisam htio dijeliti stranku. Nema cijene kojom bih to dozvolio. To je bilo moje dijete. Ja se odričem svih političkih funkcija, a stranka je usvojila odluku koju sam predložio Predsjedništvu. Ne ulazimo u Vladu Republike Hrvatske«, rekao je Vrdoljak nakon sedmosatne sjednice koja je završila nešto prije 22 sata.

Stranku od danas do izbora novog vodstva vodi dosadašnji zamjenik predsjednika Predrag Štromar.

Situacija u HNS-u mogla bi se nepovoljno odraziti i na HDZ i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je računao na koaliciju. Podsjetimo, Plenković je na sjednici Predsjedništva HDZ-a dogovorio i ponudio suradnju HNS-u u kojem po tom pitanju nije postignut unutarnji dogovor što je naposljetku dovelo i do Vrdoljakove ostavke. Od istaknutijih članova HNS-a za Vrdoljakovu ostavku bili su Vesna Pusić, Andro Vlahušić i Anka Mrak Taritaš, dok većina članova navodno nije bila za to. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni