Ivan Vrdoljak će biti predložen za novog ministra gospodarstva

Za prvu potpredsjednicu Vlade i koordinatoricu za vanjske i europske poslove HNS će predložiti Vesnu Pusić, a ministricu graditeljstva Anu Mrak Taritaš / „To su prijedlozi s kojima smo upoznali i koalicijske partnere i usuglasili ih te ćemo s njima ići pred Hrvatski sabor. Očekujemo da  ih Sabor usvoji “, poručio je Čačić

Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke održalo je u četvrtak sjednicu na kojoj je odlučeno da će za prvu potpredsjednicu Vlade i koordinatoricu za vanjske i europske poslove predložiti Vesnu Pusić, za ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, a na dužnost ministrice graditeljstva njegovu dosadašnju zamjenicu Anu Mrak Taritaš.

„To su prijedlozi s kojima smo upoznali i koalicijske partnere i usuglasili ih te ćemo s njima ići pred Hrvatski sabor. Očekujemo da Sabor usvoji te prijedloge“, poručio je na konferenciji za novinare u hotelu Sheraton predsjednik HNS-a Radimir Čačić. Napomenuo je da je prijedlog usuglašen sa središnjim odborom stranke i da će danas biti upućen u Hrvaski sabor te kako očekuje njegovo usvajanje. „Uoči Sabora ja ću podnijeti ostavku kako bih otvorio prostor, a na Saboru će se potom izabrati novi predsjednik stranke“, poručio je Čačić.  Ponovio je i kako će poštivati sve odluke suda.

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić podnio je dan ranije ostavku na sve dužnosti u Vladi nakon što ga je Županijski sud u mađarskom Kapošvaru pravomoćno osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog prometne nesreće koja se 8. siječnja 2010. godine dogodila u Mađarskoj, a u kojoj su poginule dvije osobe. (zg-m)