Ivan Remeta: “Želio bih živjeti u gradu Anđela”

Ivan Remeta: “Želio bih živjeti u gradu Anđela”

Ovih dana na našem portalu sve više je prisutno jedno novo ime – Ivan Remeta – Johnny. Riječ je o autoru čiji su prilozi privukli pozornost čitatelja više hrvatskih portala, a kojega privlače najraznovrsnije teme od religije, znanosti, književnosti, povijesti… A evo kako se Johnny odlučio predstaviti čitateljima ZG-magazina:

Ponekad, u smiraj dana, osjetim neku utjehu. Taj osjećaj da sam pobijedio još jedan dan, …porazio vrijeme, bez obzira na sva iskušenja… šapatom ohrabrujem sebe … „negdje u vremenu“; https://youtu.be/s0RJNg-Hepg

O sebi pisati je najteže. Predstaviti se još teže. Zato sam uvijek mrzio pisati životopis jer mi je odbojan taj jezik pun kićenih fraza o sebi, samohvale i patetike. Životopis se na kraju svede na dvije činjenice: živio i umro. Što je učinio između te dvije točke, između dolaska i odlaska? Postoji li čovjek koji bi govor o sebi počeo sa svojim manama? Ako bi ga tako i počeo, onda bi to bilo samo da se na lukav način opravda, ili da se predstavi intrigantnijim i zanimljivijim nego što jest.

Kad bih rekao o sebi da sam neprilagodljiv, vjerojatno bih rekao istinu.

Možda bih se mogao predstaviti metodom negacije: kazati ono što nisam. A nisam puno toga.? Ono što jesam, usprkos svemu, u duhovnom i mentalnom smislu slobodan čovjek. Onaj koji se hrva sa samim sobom ponajviše i svađa sa SVIJETOM, ponekad, i koji traži svoj ideal – kako postići nutarnji mir u svijetu nemira i nepravde, i kako učiniti neko dobro prije negoli udahnem i izdahnem svoj posljednji dah?

Jesam nemiran duh koji traži istinu, i koji plaća svoju cijenu. Jesam, ali jesam i onaj koji nikada neće odustati.

S poštovanjem,

Ivan Remeta – Johnny

(Ivanu možete pisati na: ivanrjohnny@yahoo.com.hr)