Ivan Rakitić izabran za nogometaša godine

Ivan Rakitić izabran za nogometaša godine

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Ivan Rakitić, osvojio je 105 bodova čime je prvi put najbolji igrač u anketi Večernjeg lista. Drugi u izboru je Ivan Perišić, igrač milanskog Intera, s 85 bodova, a treći nogometaš madridskog Reala Luka Modrić s 80 bodova

Ivan Rakitić, hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone, proglašen je najboljim nogometašem 2015. godine u izboru stručnog žirija Večernjeg lista sastavljenog od bivših reprezentativaca. Statuu Pobjednik, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, na prigodnoj svečanosti organiziranoj u prostorijama Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti u Zagrebu predao mu je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Rakitić je tom prilikom istaknuo: »Riječi su suvišne, zadovoljstvo mi se družiti s ovim mališanima, jer znam što znači izmamiti djetetu osmjeh na lice. Hvala renomiranom žiriju Večernjeg lista što su meni ukazali ovu čast i izabrali me za najboljeg nogometaša godine. Odužit ću se, neće mi biti ovo jedina nagrada, možda stignem i Davora Šukera sa šest titula u Večernjakovom izboru. Već u subotu ćemo protiv Bugarske vratiti vjeru i ljubav u našu reprezentaciju«.

»Nagrada nosi ime Darko Draženović, prema našem bivšem uredniku sportske rubrike i utemeljitelju tog najdugovječnijeg izbora, koji se održava od 1972. godine«, kazao je glavni urednik Večernjeg Dražen Klarić

Nakon ceremonije dodjele, članovi udruge Crveni nosovi izveli su kratku predstavu za djecu u publici nakon čega je uslijedila podjela prigodnih darova Večernjeg lista te zajedničko fotografiranje s najboljim nogometašem.

Mališanima podijelio dresove Barcelone

Nakon dodjele, Ivan Rakitić je u pratnji domaćice, profesorice doktorice Jasminke Stepan, voditeljice Odjela za hematologiju i onkologiju, predstavnika bolnice i Večernjeg lista obišao male bolesnike te im predao dresove Barcelone, potpisivao autograme, snimao selfie te podijelio lopte s potpisima svih reprezentativaca.

rakitic-i-crveni-nosovi

Večernji list od 1972. godine bira najboljeg nogometaša godine, što je najstariji izbor nogometaša godine u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Kroz dugu povijest izbora velikani poput Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Dade Prše, Marija Mandžukića, Ivice Olića, Velimira Zajeca, Marka Mlinarića i drugi osvajali su statuu Pobjednik.

»Današnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker tu je nagradu osvojio čak šest puta«, istaknuo je Igor Flak, urednik sportske rubrike Večernjaka.

Dodjeli su prisustvovali i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a svog najboljeg igrača došao je podržati i novi izbornik Ante Čačić, koji je istaknuo kako je nagrada došla u prave ruke.

U žiriju koji je izabrao najboljeg u 2015. Bili su Dražen Ladić, Ivica Križanac, Andrej Panadić, Srećko Bogdan, Anthony Šerić, Joško Jeličić, Željko Adžić, Jurica Jerković, Slaven Zambata, Joško Skoblar i Milan Rapaić.

Ivan Rakitić, osvojio je 105 bodova čime je prvi put najbolji igrač u anketi Večernjeg lista. Drugi u izboru je Ivan Perišić, igrač milanskog Intera, s 85 bodova, a treći nogometaš madridskog Reala Luka Modrić s 80 bodova. Rakitić je ovom nagradom zaokružio izvanrednu igračku godinu u kojoj je s Barcelonom ove sezone postao prvak Europe postigavši pogodak u finalnoj utakmici. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni