Ivan Bekavac je Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice

Ivan Bekavac je Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice

Kako je najavljeno, Most se ozbiljno priprema i za lokalne izbore u Zagrebu, a svog kandidata za gradonačelnika Zagreba namjerava predstaviti u srijedu

Most je u subotu ispred velikogoričkog Muzeja Turopolja održao konferenciju za novinare na kojoj je koordinator Mosta za Zagrebačku županiju i voditelj Savjeta za zdravstvo dr. Ivan Bekavac objavio kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice.

Uz stranačke kolege podršku su mu dali predsjednik HSP-ove podružnice i vijećnik u Gradskom vijeću Velike Gorice Lucijan Maslać i predstavnici novoosonovane inicijative „Za bolju Goricu”.

Saborski zastupnik Nikola Grmoja je rekao da je Velika Gorica grad na koji Most ozbiljno računa na predstojećim lokalnim izborima. U Mostu smatraju je dr. Bekavac najbolji izbor za funkciju gradonačelnika Velike Gorice. Pojasnio je da je riječ o čovjeku koji se u teškim trenucima borbe protiv koronavirusa stavio na prvu crtu u COVID bolnici Dubrava u kojoj provodi i po 12 sati dnevno.

Grmoja je izjavio kako su u Mostu uvjereni da će njihov kandidat ući u drugi krug glasanja, a onda i pobijediti. Mostovci svoj optimizam temelje na dobrim rezultate u Velikoj Gorici, gdje su najjača oporba u Gradskom vijeću te na rezultatima parlamentarnim izborima na kojima su ostvarili podršku od 12 % birača, ali i potpori neovisnih građanskih inicijativa i drugih političkih stranaka.

Mostov kandidat za gradonačelnika dr. Ivan Bekavac je istaknuo da je za njega Velika Gorica grad brojnih neiskorištenih gospodarskih, infrastrukturnih i ljudskih potencijala.

“Nažalost, Gradska uprava ne živi život naših sugrađana, nego živi neki paralelni svijet, svijet sigurnosti i uhljebništva, a to nije svijest koji podržava Most”, kazao je Bekavac. Naglasio je kako se uključio u politiku i kandidirao za gradonačelnika s ciljem da vrati povjerenje građana u politiku i da građani povjeruju da se može bolje.

“Uvjeren sam da se može bolje zahvaljujući svima vama koji nam se žele pridružiti u idućim tjednima i mjesecima kako bi zajednički mijenjali Veliku Goricu i pretvorili je iz pedesetogodišnje spavaonice u jedan suvremen grad u srcu Europe“, poručio je. Dodao je da Most želi iskazati potporu svima onima koji doista trebaju ravnomjerno i pravilno raspolaganje javnim sredstvima, odgovorno vođenje grada te Gradsku upravu koja će znati slušati, čuti i procijeniti potrebe grada.

Kako je najavljeno, Most se ozbiljno priprema i za lokalne izbore u Zagrebu, a svog kandidata za gradonačelnika Zagreba namjerava predstaviti u srijedu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni