Istražuje se 50-ak slučajeva poreznih prijevara, vrijednih 120 milijuna kuna

Istražuje se 50-ak slučajeva poreznih prijevara, vrijednih 120 milijuna kuna

„Građani se ne moraju bojati ‘poreznog USKOK-a’. Prijave građana primamo redovito, Porezna uprava radi svoj posao provjere, a Samostalni sektor bavi se većim ‘ribama’, slučajevima za koje treba veća stručnost“, kazao je zamjenik ministra financija

Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara s petnaest zaposlenih radi trenutno na pedesetak slučajeva, a iznosi su oko 120 milijuna kuna, otkrio je zamjenik ministra financija Igor Rađenović u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno”.

Sektor je s radom počeo krajem prošle godine, a zamjenik tvrdi da “porezni Uskok” svoj posao radi iznimno kvalitetno, te na temelju postojećih baza podataka dobiva informacije o, primjerice, štednji u inozemstvu.

„Građani se ne moraju bojati ‘poreznog USKOK-a’. Prijave građana primamo redovito, Porezna uprava radi svoj posao provjere, a Samostalni sektor bavi se većim ‘ribama’ – slučajevima za koje treba veća stručnost, vrijeme i mir“, dodao je Rađenović.

Goran Marić, HDZ-ov zastupnik, kazao je kako nije impresioniran djelovanjem Samostalnog sektora, a njegove se aktivnosti koriste u predizborne svrhe.

„Ministri zauzimaju medije, a sve se manje bave svojim poslom – a kada se to svede u vrijeme koje dolazi, zaključuje se da je to politikantski potez. Kao potkrijepu za to uzmimo nalaz Državne revizije kaže da Ministarstvo financija nije poduzelo u prošloj niti prethodnim godinama ni jednu propisanu radnju radi naplate koncesija! One su potpuno nenaplaćene“, kazao je Marić. (zg-m)