Ispred NSK svečani koncert za Dan grada Zagreba i zagrebačkih branitelja

Ispred NSK svečani koncert za Dan grada Zagreba i zagrebačkih branitelja

Program kod fontana počinje u 21 sat, a izvedbu pjesme koja slavi 30. obljetnicu pratit će tisuću tamburaša koji samo za ovu prigodu stižu iz cijele Hrvatske i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić

Dana grada Zagreba i zagrebačkih branitelja obilježit će se 30. svibnja svečanim koncertom Miroslava Škore i Revijskog orkestra kod zagrebačkih fontana, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Memorijalnom centru raketiranja Zagreba 91-95.

Tom prilikom ujedno će se obilježiti i 30. godišnjica pjesme Ne dirajte mi ravnicu Miroslava Škore.

Program kod fontana počinje u 21 sat, a izvedbu pjesme koja slavi 30. obljetnicu pratit će tisuću tamburaša koji samo za ovu prigodu stižu iz cijele Hrvatske i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Gradonačelnik Milan Bandić je pozvao sve branitelje Zagreba, kao i građane da zajedno s obiteljima dođu na ovaj svečani koncert. „Danas obilježavamo 24. godišnjicu od raketiranja Zagreba te 12. godišnjicu od kada slavimo Dan branitelja grada Zagreba. Ničega što smo od tada stvorili ne bi bilo da nismo pobijedili u Domovinskom ratu i za to zahvaljujem svim braniteljima koji su dovršili i stavili točku na i onoga što su započeli antifašistički borci u Drugom svjetskom ratu“, rekao je gradonačelnik. Napomenu je i kako će se koncert održati na fontanama, gdje je i spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a gdje će uskoro biti i spomenik Domovini.

„Prošle godine je Prljavo kazalište sviralo na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, a ove godine još podižemo ljestvicu uz koncert Miroslava Škore na fontanama“, rekao je gradonačelnik dodajući kako se unaprijed ispričava građanima što će na dan koncerta na tri sata biti zatvoren promet ulicama uz fontane.

„Mislim da ćemo nadmašiti brojku od 50 tisuća na koncertu 2Cellos-a koji je održan na Tomislavcu“, dodao je gradonačelnik.

Na slavljeničkim koncertom obilježit će se ne samo Dan grada Zagreba i Dan branitelja grada Zagreba, već i 30. godina pjesme Ne dirajte mi ravnicu, a koju će, prema želji autora Miroslava Škore, povesti gradonačelnik koji je na konferenciji od autora pjesme dobio na dar tamburicu.

Ravnatelj Filharmonije Mirko Boch je naglasio kako im je čast sudjelovati na tom koncertu. »Danas brojimo 120 glazbenika, što je u ovom dijelu Europe uistinu rijetkost, u svakom trenutku možemo dati dio ansambla da izvodi bilo koji program«, rekao je.

Kao i svake godine, kruna proslave Dana Grada bit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata, od Kaptola, preko Bakačeve, Trga bana Josipa Jelačića, zatim Mesničkom i Trgom sv. Marka do Kamenitih vrata.

Svojim programom proslavi će se pridružiti i brojne ustanove u kulturi kao što je i Hrvatsko narodno kazalište gdje će u četvrtak, 30. svibnja biti svečana izvedba opere Nikola Šubić Zrinjski, a dio programa pripremit će Zoološki vrt i Turistička zajednica grada Zagreba. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni