Ispraćaj sudionika 8. akcije “Biciklom za Vukovar”

Ispraćaj sudionika 8. akcije “Biciklom za Vukovar”

Iz Parka 148. brigade HV-a na Sigečici, jučer su ispraćeni biciklisti – sudionici akcije Biciklom za Vukovar, što se održava 8. godinu zaredom s ciljem odavanja počasti Gradu heroju. Sudionike koji su krenuli na 300-kilometarsku biciklističku vožnju ispratili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici, učenici OŠ Rapska, veterani 148. trnjanske brigade i brojni građani.

Akciju obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organizirala udruga Biciklom ZA.

»Akcija Biciklom za Vukovar zamišljena je na način da poveže mjesta i ljude u zajedničkom odavanju počasti Vukovaru. Ove godine biciklom za Vukovar kreće dosad najviše sudionika, ukupno njih 33, a smještaj i jedan obrok dnevno pružit će nam jedinice lokalne samouprave, ustanove i pojedinci«, rekao je Damir Luka Saftić, u ime organizacijskog tima Akcije.

»Mi smo svi jedna duša. Vukovar se branio tri mjeseca, jer su ljudi bili zajedno, jer su brinuli jedni za druge i živjeli za cijelu Hrvatsku. To bi trebala biti i naša poruka za budućnost. Jedino ako smo zajedno i ako živimo kao jedan, možemo napredovati«, dodao je.

Sudionici akcije imaju tri dana vožnje do Vukovara gdje će zadržati dva dana i obići znamenite lokacije. Sudionicima je organiziran je besplatni smještaj, obroci, kao i povratak autobusom za Zagreb.

U okviru akcije, u suradnji s Crvenim križem Vukovar, KBC-om Osijek i Udrugom darivatelja krvi, organizirana je i Akcija dobrovoljnog darivanja krvi za Vukovarsku bolnicu. (zg-m)