Ispisnice zagrebačkih laburista

Ispisnice zagrebačkih laburista

„Razlozi ovako masovnog napuštnja broda, koji tone su laži i manipuliranje članstvom od strane bivšeg predsjednika stranke Dragutina Lesara te krajnja nesposobnost i neodgovornost članova Predsjedništva stranke, Nacionalnog Vijeća, Statutarne komisije i Suda časti, kao i konstantno izigravanje Statuta, Etičkog kodeksa i Pravilnika o ustroju stranke, u cilju ostvarivanja osobne koristi i nepotizma…“, Mario Jurin.

Već duže vrijeme spominje se kriza u Hrvatskim laburistima-Stranci rada, koja unatoč očekivanjima na posljednjim izborima za Europski paralment nije uspjela osvojiti niti jedan mandat. No, čini se kako se problemi u kojima se stranka našla nisu riješili niti nakon ostavke donedavnog predsjednika te stranke Dragutina Lesara.

Dokaz tome je današnja konferencija za medije, koju su sazvali neki članovi Podružnice Grada Zagreba Hrvatskih laburista. Ispred okupljenih članova, novinari su mogli vidjeti ispisnice članova.

„Razlozi ovako masovnog napuštnja broda, koji tone su laži i manipuliranje članstvom od strane bivšeg predsjednika stranke Dragutina Lesara te krajnja nesposobnost i neodgovornost članova Predsjedništva stranke, Nacionalnog Vijeća, Statutarne komisije i Suda časti, kao i konstantno izigravanje Statuta, Etičkog kodeksa i Pravilnika o ustroju stranke, u cilju ostvarivanja osobne koristi i nepotizma. Članovi više ne mogu i ne žele podnositi krajnje podcjenjivačko ponašanje kompletnog Predsjedništva te javno diskreditiranje od strane Nikole Vuljanjića, koji je sve nas javno proglasio politički nepismenima, kontinuirane šovinističke i seksističke ispade prvog potpredsjenika Zvonimira Međerala, a u konačnici i novokomponiranu manipulaciju , izostanak vizije i potpunu nesposobnost provođenja laburističkih ideja od strane Nansi Tireli“, pojasnio je sada već bivši član Laburista Mario Jurin.

Laburisti su se ispričali hrvatskoj javnosti što su svojim javnim političkim djelovanjem građane možda doveli u zabludu u pogledu djelovanja ove stranke.

Obavijestili su javnost kako na današnji dan iz Hrvatskih laburista-Stranke rada izlazi više od 15 posto ukupnog broja članova u Zagrebu te kako Ogranak Maksimir napušta više od 35 posto članova te oko polovine laburističkih vijećnika u mjesnim odborima. Laburisti su nastavili s čitanjem dugačkog popisa članova, koji su napustili ovu stranku. Zaključili su kako je do danas stranku napustilo 50 posto od ukupnog broja izabranih laburističkih vijećnika u gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

Sporna skupština Podružnice Grada Zagreba

Nezadovoljni bivši laburisti su se dotaknuli i skupštine Podružnice Grada Zagreba, koja se održala 30. studenog 2013. godine. Na današnjoj konferenciji su izvjestili javnost kako je po njima na toj skupštini predsjednik stranke izigrao Statut stranke i 130 delegata ogranaka stranke. Kako kažu na toj skupštini predsjednik stranke je sam preložio tijela skupštine, iako tijela mogu predlagati samo izabrani delegati.

Laburisti su na kraju konferencije podjelili pismo bivše stranačke kolegice Nade Boban, nekadašnje predsjednice ogranka Gornji Grad Medveščak. U tom je pismo Boban optužila neke od čelnika stranke za omalovažavanje i vrijeđanje.

Bivši laburisti najavili su kako će nastaviti obavljati svoje zastupničke mandate u vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora u koje su izabrani. Najavili su kako će svatko od njih prema vlastitoj savjesti i svjetonazorima odlučiti da li će se u budućnosti prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji ili će ostati nezavisni.

(V.V)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni