Iskušajte se u različitim likovnim tehnikama i ponesite svoj rad sa sobom

Iskušajte se u različitim likovnim tehnikama i ponesite svoj rad sa sobom

Mnogobrojnim i tematski različitim besplatnim radionicama želi se upoznati posjetitelje s raznim likovnim izričajima i tehnikama te im pružiti zadovoljstvo stvaranja vlastitog umjetničkog djela uz vodstvo članova HDLU-a

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Turističke zajednice grada Zagreba započela je šesta Gornjogradska likovna kolonija StrossArt, koja će se održavati svakim danom do 1. rujna 2015. između 11 i 20 sati na Strossmayerovom šetalištu. Od 11 do 17 sati posjetitelji će moći razgledati radove članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), dok od 17 modu sudjelovati u besplatnim likovnim i kreativnim radionicama koje su otvorene za sve.

Radionice

Besplatne radionice bit će otvorene svakim radnim danom od 17 do 20. Praznicima i blagdanima radionice se neće održavati, a u slučaju kiše se odgađaju. Mnogobrojnim i tematski različitim besplatnim radionicama želi se upoznati posjetitelje s raznim likovnim izričajima i tehnikama te im pružiti zadovoljstvo stvaranja vlastitog umjetničkog djela uz vodstvo članova HDLU-a. Radionice su besplatne za sve sudionike, kojima je omogućen materijal za radionice te profesionalno vodstvo, a svaki polaznik po završetku radionice može svoj rad ponijeti sa sobom. Radionice su namijenjene svakoj životnoj dobi, a najveće veselje izazivaju, naravno, kod najmlađih.

Izložbe

Osim radionica, svakodnevno se mogu razgledati originalni radovi i članica i članova HDLU-a. Izložba je otvorena svakim danom od 11 do 17. Po uzoru na Pariški Montmartre, neovisno o radionicama i ostalim sadržajima, likovni umjetnici, portretisti, karikaturisti, slikari, crtači, ilustratori, dizajneri i ostali umjetnici na licu mjesta stvaraju svoje radove. Detaljan raspored radionica i ostalih događanja te informacije o izlagačima možete pogledati na stranici projekta strossart.wordpress.com ili na Facebook stranici StrossArt. (zg-m)