Ipak sunčani Praznik rada

Ipak sunčani Praznik rada

Čini se da će veći dio petka biti suh, a krajem dana i tijekom subote najveća je šansa za kišu

Tijekom produženog vikenda bit ćemo pod utjecajem nestabilnog vremena s izmjenama sunčanih razdoblja i jače naoblake uz moguć pljusak s grmljavinom ili malo kišice, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Praznik rada u kopnenim predjelima obilježit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, uglavnom suho i vjetrovito. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu i u gorju, mjestimice s kišom, osobito na riječkom području i u Gorskome kotaru. Najniža jutarnja temperatura većinom od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22 °C, niža u gorju i ponegdje na sjevernom Jadranu.

Oborina možda neće biti u svim mjestima, nego lokalno. Čini se da će veći dio petka biti suh, a krajem dana i tijekom subote najveća je šansa za kišu.

Noć s petka na subotu i subota ujutro donijet će kišu, koja će zahvatiti gotovo cijelu zemlju. Ipak, već u poslijepodnevnim satima očekuje nas razvedrivanje vremena, pa bi nedjelja trebala biti stabilna te se očekuje kako će temperature porasti, u unutrašnjosti i do 25°C.

Praznik rada na Jadranu će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, a uz more se najavljuju i povremene kiše i pljuskovi s grmljavinom. Početkom dana puhat će jugo, a okretat će na vjetar sa zapada i sjeverozapada.

U subotu i nedjelju se na Jadranu očekuje slično vrijeme kao i na kopnu, djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Nešto kiše i pljuskova moguće je u Dalmaciji. Puhat će slab vjetar. U subotu se očekuje i svježije jutro, s najvišim dnevnim temperaturama od 17 do 22°C.

Nedjelja će donijeti nešto toplije vrijeme u odnosu na subotu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni