Ipak se ide na gradnju novog objekta OŠ Bukovac

Ipak se ide na gradnju novog objekta OŠ Bukovac

Gradonačelnik Milan Bandić danas se susreo s predstavnicima Vijeća roditelja OŠ Bukovac koja je podosta oštećena u potresu prije gotovo tri mjeseca te ih obavijestio kako je pribavljena građevinska dozvola za gradnju novog objekta.

»Dvije godine lomimo koplja na pitanju trebali li ići u rekonstrukciju postojećeg ili u izgradnju novog objekta. Odluka je konačno donesena te će 2021. više od 650-ero djece ići u novu OŠ Bukovac«, izjavio je gradonačelnik Bandić.

Podsjetio je da je prošle godine izgrađena novu školu u Ivanjoj Reki te da je Grad uložio oko 700 milijuna kuna u izgradnju novih i u rekonstrukciju starih školskih objekata. »Podsjećam da smo u zadnjih dvadeset godina uložili ukupno oko 8 milijardi kuna u slične projekte!«, kazao je gradonačelnik Milan Bandić i dodao da nema namjeru posustati s aktivnostima koje podižu standard zagrebačkih škola i pratećih objekata vezanih uz njih.

Predsjednica Vijeća roditelja Lovorka Pezo je izrazila zadovoljstvo održanim susretom. »Nama roditeljima je bitno da se rokovi izgradnje poštuju, a to je kraj 2021. Oko 650-ero školske djece će se dotad rasporediti na četiri lokacije, odnosno u četiri škole«, prokomentirala je.

Predsjednik Vijeća GČ Maksimir Stanko Gačić je naglasio da krajnji cilj nije kozmetičko uljepšavanja već novi prostor koji će ispunjavati sve potrebe najmlađih jer se radi o najvećoj školi s najvećim brojem učenika na području Maksimira. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni