Stvaranje inovativnih mogućnosti samozapošljavanja visokoobrazovanih žena

Stvaranje inovativnih mogućnosti samozapošljavanja visokoobrazovanih žena

Cilj ovog projekta, baziranog na Strategiji razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba, jest poticanje samozapošljavanja visokoobrazovanih nezaposlenih žena koje su u okviru svoga visokoškolskoga obrazovanja kvalificirane i educirane za rad sa djecom predškolske dobi

U zagrebačkoj gradskoj upravi javnosti jučer je predstavljen projekt Stvaranje inovativnih mogućnosti samozapošljavanja nezaposlenih visokoobrazovanih žena u Gradu Zagrebu. Nositelj projekta je Grad Zagreb, a većinom je financiran iz programa pretpristupne pomoći – četvrte komponente IPA-e Razvoj ljudskih potencijala, u okviru natječaja Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco izložio je dosadašnja iskustva Grada Zagreba. Od pročelnika Lace moglo se čuti i da ovo nije jedini projekt koji gradska Služba za europske integracije i fondove Europske unije provodi, te je najavio i projekt FERTEO (From Equal Rights to Equal Opportunities – Od jednakih prava ka jednakim mogućnostima) u suradnji s romskim udrugama, a koji će za cilj imati uključivanje romske djece u sustav obrazovanja.

Cilj ovog projekta, baziranog na Strategiji razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba, jest poticanje samozapošljavanja visokoobrazovanih nezaposlenih žena koje su u okviru svoga visokoškolskoga obrazovanja kvalificirane i educirane za rad sa djecom predškolske dobi, putem razvoja kompetencija i usvajanja novih znanja potrebnih za uspješno pokretanje i vođenje vlastitog posla, rekao je voditelj projekta Marko Helfrih iz Službe za europske integracije i fondove Europske unije tijekom prezentacije, dodajući da će sam projekt početi kroz sljedeća dva mjeseca, a ukupno će trajati 12 mjeseci.

Također, samozapošljavanje, odnosno obrti, te malo i srednje poduzetništvo, posebno su naglašeni kao generator razvoja ne samo hrvatske, već i europske ekonomije.

Partneri Grada u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Zagreb, čiji će Odsjek za profesionalno usmjeravanje provoditi selekciju sudionika, Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o., Dom zdravlja Zagreb-zapad – Centar za mentalno zdravlje, Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI, Obiteljski centar Grada Zagreba, te Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga.

Navedena vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 165.000,00 eura, od čega čak 83,67% financira Europska unija. (zagreb.hr / zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni