Interventne službe u Zagrebu proglasile prvi stupanj pripravnosti

Interventne službe u Zagrebu proglasile prvi stupanj pripravnosti

Za dojave o poteškoćama koje je nevrijeme prouzročilo na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi otvorena je besplatna linija 0800 818 919.

Zbog vremenskih neprilika gradonačelnik Milan Badnić sa suradnicima se jutros u Holding centru Autobusnog kolodvora sastao s predstavnicima resornih interventnih službi .

Za dojave o poteškoćama uzrokovanih vremenskim neprilikama, koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu, otvorena je besplatna linija 0800 818 919. Stanje u prometu dostupno je na mrežnoj stranici https://holdingcentar.zgh.hr/

Gradonačelnik poziva sugrađane na oprez, istučući kako su sve gradske službe u funkciji građana i kontinuirano na terenu te unaprijed zahvaljuje na razumijevanju.

»Upravo smo završili koordinaciju hitnih službi. Pozivamo naše sugrađane da nam se jave na 0800 818 919. Situacija je pod kontrolom. Mi idemo po prioritetima, 8000 vatrogasaca je na terenu i proglašen je prvi stupanj pripravnosti«, izjavio je Bandić nakon sastanka. Pozvao je sugrađane da ne izlaze na otvoreno ako ne moraju.

»Molimo da se na Sljeme ne ide, neka se pričeka dan-dva za osvajanje vrhova. Otvaranje Floraarta se odgađa do četvrtka jer je potrebno nekoliko dana za sanaciju. Tamo gdje je prekinut tramvajski prijevoz uvedene su autobusne linije. Do konca dana ćemo sanirati sve ono što treba sanirati u gradu, prioriteti su hitne službe, bolnice, dječju vrtići, škole i prometnice. Sve su službe na terenu 24 sata«, rekao je gradonačelnik te je istaknuo da je ovakva oluja nezabilježena u posljednjih 45 godina.

Podružnica Zrinjevac ima 22. ekipe na terenu, djelatnici Čistoće i ZG cesta su u stanju pripravnosti od 5 ujutro i odgovaraju na pozive građana. Samo na Bundeku su srušena 22 stabla.

Gradonačelnik je zamolio sugrađane na oprez i strpljenje, ističući kako su sve Gradske službe kontinuirano na terenu. (zagreb.hr /zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni