Interliber će ipak biti održan

Interliber će ipak biti održan

Unatoč epidemiološkoj situaciji u Zagrebu, međunarodni sajam knjiga, 43. po redu Interliber održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 15. studenog.

No za ljubitelje knjige i pisane riječi propisane su posebne mjere.

Iz Velesajma poručuju kako su u svrhu sigurnog boravka na sajmu pripremljene sigurnosne i zdravstvene mjere prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Tako su prošireni prolazi između izložbenih prostora, a u funkciji će biti tri paviljona – 5, 6 i 7a na kojima je povećan broj ulaza i izlaza. Sajam će biti otvoren 11 sati, od 10 – 21 sat svaki dan, a u petak i subotu radno vrijeme je produženo do 22 sata.

Maske su obavezne, kao u svim zatvorenim prostorima, a posjetitelji će ulaziti na glavni Južni ulaz gdje će biti evidentirani putem COVID-19 upitnika, a beskontaktno će im se mjeriti tjelesna temperatura. Po registraciji, posjetitelji dobivaju besplatnu ulaznicu za prolazak kroz mehaničke barijere, tzv. vrtuljke.

Beskontaktno mjerenje temperature provodit će se i ispredu ulaza u svaki paviljon. Na tim ulazima postavljeni su i brojači s trenutnim brojem osoba u paviljonu, te će ulazak biti moguć do propisanog maksimalnog broja posjetitelja.

Unutar samih paviljona postavljene su oznake za održavanje razmaka među osobama od 1,5 metar. Kretanje po izložbenom prostoru bit će jednosmjerno, odnosno neće biti miješanja ulaska i izlaska osoba.

Prostorije će biti redovito provjetravane, a stolci, govornice i razglasna oprema bit će dezinficirana nakon svakog programa.

Zagrebački velesajam priprema INTERLIBER – međunarodni sajam knjiga po svim novim epidemiološkim standardima. Sigurnosne…

Objavljuje Zagrebački VelesajamPetak, 23. listopada 2020.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni