Interaktivni zrakoplovi budućnosti za potpuno uživanje tijekom putovanja

Interaktivni zrakoplovi budućnosti za potpuno uživanje tijekom putovanja

Visokoučinkoviti prozori i interaktivna stakla mogli bi postati dio novih pametnih zrakoplova

Zamislite da tijekom putovanja zrakoplovom možete razgledati prostor i znamenitosti iznad kojeg prolazite te neograničeno uživati u neopisivim krajolicima, ali ne samo kroz male prozore koji se danas nalaze na zrakoplovima.

Upravo je tako nešto zamislio i Airbus koji je podnio zahtjev za patent novog pametnog zrakoplova, a koji bi trebao revolucionizirati putničku industriju. S visokoučinkovitim prozorima i interaktivnim staklima putnici će moći učiti o znamenitostima iznad kojih prolaze.

Kako piše Daily Mail, u kompaniji žele postići da putnici u zračnom prometu u budućnosti mogu razgledavati svijet bez da iskorače iz aviona.

Patent uključuje prozore za putnike osjetljive na dodir tako da mogu kliknuti na ključne atrakcije iznad kojih lete i saznati više o njima.

Zrakoplovi će biti opremljeni naizgled prozirnim zidovima, koji će pak biti opremljeni tehnologijom osjetljivom na dodir.

Vizija je stvoriti zrakoplov s puno svjetla, koji daje priliku za uživanje u nebu te koji će ispuniti želje svakog putnika. (zg-m/dnevnik.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni