Intenzivnija suradnja Zagreba i Pečuha

Intenzivnija suradnja Zagreba i Pečuha

Gradonačelnik je sudjelovao na obilježavanju Dana grada Pečuha, kada je dogovoren i službeni posjet zagrebačkog izaslanstva kako bi se dogovorila buduća suradnja

Na poziv gradonačelnika Pečuha Zsolta Páva, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić jučer je prisustvovao svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Pečuha.

Nakon svečanosti gradonačelnici su održali bilateralni sastanak na kojem je, između ostalog, bilo, riječi o intenziviranju kulturne suradnje između dva prijateljska grada, a dogovoren je i službeni posjet zagrebačkog izaslanstva, kojeg će predvoditi zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, kako bi se razradili detalji buduće suradnje. Na sastanku se razgovaralo i o Hrvatima koji žive u Pečuhu, značajnoj manjinskoj zajednici koja u Pečuhu ima i Obrazovni centar.

U okviru jednodnevnog posjeta gradonačelnik je posjetio i Hrvatski školski centar Miroslav Krleža, ustanovu u kojoj djeluje vrtić, osnovna škola, gimnazija i kolegij, a koja funkcionira kao dio mađarskog javnog obrazovnog sustava koju vodi Hrvatska državna samouprava. (zagreb.hr/zg-m)

Komentari su zatvoreni