Inovatorske tvrtke Tehnološkog parka predstavit će se investitorima u Londonu

Inovatorske tvrtke Tehnološkog parka predstavit će se investitorima u Londonu

Deset najuspješnijih tvrtki, od kojih su tri članice Tehnološkog parka, predstavit će se investitorima i vodećim svjetskim tehnološkim tvrtkama u svibnju ove godine

Članovi Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb, tvrtke Mobendo, Pinecone i Visiobike ušli su među deset odabranih tvrtki koje će se u svibnju predstaviti pred inozemnim investitorima na respektabilnom događanju Investors meet innovations u Londonu, objavljenog u sklopu Javnog poziva Ministarstva poduzetništva i obrta te Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO).

Deset tvrtki koje su imale najveći broj bodova osigurale su put u London od 20 do 22. svibnja kako bi se predstavile pred investitorima, vodećim tehnološkim tvrtkama i akceleratorima.

Direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić čestitao je svim dobitnicima potpore i istaknuo kako Tehnološki park Razvojne agencije Zagreb kontinuirano provodi aktivnosti promocije poduzetništva i razvoja visokih tehnologija.

„Ponosni smo na naše tri tvrtke, članice Tehnološkog parka, koje su se plasirale među deset najboljih te ćemo ih i dalje podupirati na njihovom putu ka željenom poslovnom uspjehu“, ponosno je naveo Šesnić.

Mobendo je zagrebačka tvrtka specijalizirana za pružanje usluge u razvoju mobilnih aplikacija. Njihov projekt Mogy omogućuje sportašima da budu u svakodnevnom kontaktu s osobnim trenerom, bez obzira na lokaciju i vrijeme, na taj način treneri putem aplikacije mogu kreirati kompletan program treninga za sportaše.

Članovi Pinecona razvili su jedinstven sustav Pinecone hospitality, koji omogućuje hotelima i drugim turističkim smještajnim jedinicama interaktivnu prezentaciju svojih usluga, a gostima pruža mogućnost narudžbe tih usluga i pristup svim potrebnim turističkim informacijama.

Visiobike je naziv projekta električnog bicikla, radi se o spoju električnog bicikla i pametnog telefona, u kojem smartphone služi za navigaciju, kao retrovizor i zaštita od krađe.

Tehnološki park Zagreb (TPZ) je prvi tehnološki park, poduzetnički inkubator za visoke tehnologije u Hrvatskoj osnovan 1994. godine u okviru koncerna Končar. Danas, nakon petnaest godina rada, predstavlja najveću koncentraciju poduzetnika na području razvoja, inovacija i visokih tehnologija u Hrvatskoj. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni