Inovatori se vratili se iz Malezije s odličjima i dogovorenim poslovima

Inovatori se vratili se iz Malezije s odličjima i dogovorenim poslovima

Posebno su se istaknuli razgovori tvrtke Citus s malezijskom kompanijom specijaliziranom za telekomunikacije, oglašavanje i emitiranje te razgovor malezijske tvrtke specijalizirane za prodaju i preradu nafte s Antunom Drvarom

Deset hrvatskih inovacija i novih proizvoda ostvarilo je senzacionalni poslovni uspjeh i 12 vrijednih odličja na 14. malezijskoj izložbi inovacija i novih tehnologija MTE 2015. koji se od 12. do 14. veljače održavao u Kuala Lumpuru.

Tvrtke Citus i Live Good iz Zagreba potpisale su ugovor o suradnji s University of Malaya te dogovorile isporuku prvih deset softverskih paketa C@N eMotion. Osnivačica tvrtke Live Good, Anita Bušić, mag. molekularne biologije bit će vodeći istraživač na zajedničkom projektu koji će sljedećih godinu dana uz plaćeni doktorski studij voditi u Maleziji, a rezultati istraživanja ugradit će se u hrvatski proizvod BodyRecog-Fitness Asia.

Na uglednom i kompetitivnom sajmu deset je hrvatskih izložaka odlikovano s ukupno 12 nagrada. Najbolja hrvatska inovatorica ove godine bila je Rosa Ferinčević, tvrtka MarinaLab Opus, koja je za inovaciju Acidosalus Baby osvojila „Best Award“ za jedan od sedam najboljih izložaka MTE 2015. Zlatnu medalju osvojio je i Tomislav Bronzin iz tvrtke Citus za inovaciju C@N eMotion.

Srebrne medalje osvojili su: Ionizacijska tehnologija za snižavanje točke tečenja fosilnih goriva na nula stupnjeva Celzija bez upotrebe kemikalija‘ Antuna Drvara; tvrtka Supernova za inovaciju Sprava za bojanje uzoraka na kosi u jednoj ili više boja, u jednom nanošenju inovatorice Anamarije Medved; tvrtka Herbafarm-Magnolija za inovaciju Herbafertil Darije Breitenberger i Maksa Udova; inovacija InfraredART gospođe Nade Žiljak i tvrtka CEI Mikroelektronika za inovaciju Inteligentna odjeća s termo izolacijskim svojstvima, Dubravka Rogalea i Snježane Firšt Rogale.

Uz zaista impresivan popis nagrada, na koje su hrvatski inovatori već i navikli, treba naglasiti da su ostvareni važni osobni sastanci s azijskim poduzetnicima, a posebno su se istaknuli razgovori tvrtke Citus s malezijskom kompanijom specijaliziranom za telekomunikacije, oglašavanje i emitiranje te razgovor malezijske tvrtke specijalizirane za prodaju i preradu nafte s Antunom Drvarom. Izgledni su i poslovni interesi iskazani za plasman inovacije Herbafertil tvrtke Herbafarm-Magnolija u proizvodnji palminog ulja i hortikulturnom uređenju. Tvrtka specijalizirana za prodaju i razvoj vojne odjeće, zainteresirana je za primjenu inovacije Inteligentna odjeća s termo izolacijskim svojstvima, Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu i tvrtke CEI Mikroelektronika.

Na temelju navedenog možemo zaključiti kako su hrvatski inovatori cijenjeni i prepoznati od vodećih svjetskih stručnjaka i profesionalaca, koji nerijetko čine sve kako bi ih pridobili i zadržali u svojim krugovima. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni