Inovativnim rješenjima za Univerzijadu do prvih poduzetničkih koraka studenata

Inovativnim rješenjima za Univerzijadu do prvih poduzetničkih koraka studenata

Projektom UNIverzI-JA-DA želi se potaknuti mlade ljude na poduzetničke aktivnosti tijekom studija, posebno u sektoru turizma

Ministar turizma Darko Lorencin i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Darko Liović potpisali su danas sporazum o provedbi projekta UNIverzI-JA-DA s ciljem poticanja studenta na poduzetničke aktivnosti već za vrijeme studija.

„Cilj projekta UNIverzI-JA-DA je podržati najbolja studentska rješenja koja će pomoći u organizaciji Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine. Osnovni je smisao projekta pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Studentski projekti trebaju doprinositi društveno korisnim inovacijama koje će studentskoj populaciji te građanima općenito, pomagati kod rješavanja izazova tijekom, ali i nakon Europskih sveučilišnih igara“, naglasio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Darko Liović.

Ministarstvo turizma je za ovaj projekt izdvojilo 200 tisuća kuna koje će biti dodijeljene studentima za dva projekta iz kategorije turističke promocije hrvatske kulture i sporta. U 2016. godini Zagreb i Rijeka ugostit će preko 5.500 studenata, o kojima će se brinuti oko 1.500 volontera.

„Važnost ovog projekta nije povezana samo s organizacijom Europskog sveučilišnog prvenstva i promotivne vrijednosti prvenstva za Hrvatsku u turističkom i sportskom smislu, već i edukativna i poduzetnička inicijativa. Turizam je gospodarska grana koja se stalno razvija i trendovi se nerijetko mijenjaju. Upravo je zato važno poticati inovativnost i kreativnost kod mladih ljudi kako bi u budućnosti poduzetnici u turističkom sektoru mogli biti što konkurentniji“, izjavio je ministar Lorencin.

Prijaviti se mogu svi studenti, a natječaj je otvoren od danas, 14. svibnja do 14. rujna 2015. godine. Posebna pažnja prilikom evaluacije prijava obratit će se na inovativnost, izvedivost projekta, iskustvo i kvalificiranost tima, dodanu vrijednost te financijske resurse, a na natječaj se prijavljuje putem stranica Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora.

Šest finalista bit će odabrano 21. rujna, a predstavljanje projekata od strane studenata i objava pobjednika natječaja uslijedit će 11. studenoga 2015.godine. (hamagbicro.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni