INOVA ove godine u virtualnom obliku

INOVA ove godine u virtualnom obliku

INOVA, druga najstarija izložba inovacija na svijetu nastavit će svoju 44 godinu dugačku tradiciju, ali ove godine u drugačijem – online obliku.

Zadnjih desetak godina INOVA je važan događaj u svijetu inovatora s 25-30 država sudionica, a iz Saveza inovatora Zagreba ističu da se hrvatska prijestolnica u studenome pretvara u »inovatorski centar svijeta«. Ovogodišnje posebno izdanje je online izložba prilagođena aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Očekuje se sudjelovanje oko 300 sudionika iz 20-tak država, što je 60-postotni odaziv u odnosu na lani.

Posebna pozornost online izložbe usmjerena je na poslovnu promidžbu kroz platformu za inovacije, Internet stranicu www.inova-croatia.com, povezane s internetskim platformama. Dodatno predstavljanje nagrađenih inovacija javnosti, poduzetnicima i znanstvenim institucijama bit će izvedeno na globalnoj razini u 6-mjesečnom razdoblju, zaključno do 23. travnja, a svi izlošci su objavljeni na mrežnoj stranici.

U Savezu inovatora Zagreba ističu kako Grad Zagreb već 20 godina provodi vrijedan program poticanja komercijalizacije inovacija. Među hrvatskim sudionicima izložbe su svjetski priznati inovatori vlasnici najuspješnijih hrvatskih inventivno usmjerenih kompanija (Zvonimir Viduka, ALTPRO, Vjekoslav Majetić, DOK-ING), kao i brojni uspješni mikro i mali poduzetnici (Tomislav Bronzin „CITUS“, Marko Kravar „TERMIST“, Zvonimir Špiljarić „DIZZCONCEPT“ , Mirjana Brlečić „PRIRODA LIJEČI“….) (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni