Inicijativom Davora Bernardića Zagreb dobiva znanstveni centar

Inicijativom Davora Bernardića Zagreb dobiva znanstveni centar

»Osobno sam u Trstu dogovorio suradnju kako bi nam najbolji znanstvenici iskustvom pomogli u predlaganju okvira, samom procesu inoviranja od ideje do realizacije i ispitivanju njihove ekonomske prihvatljivosti«, rekao je čelnik zagrebačkog SDP-a

U Zagrebu bi se novcem Europske unije trebao pokrenuti Tehnološki park „Nikola Tesla“, jedinstveni znanstveno tehnološki centar ovog tipa u regiji. Projekt je prije četiri godine inicirao SDP-ov Davor Bernardić po uzoru na istovrsni centar u Trstu, koji djeluje još od 1968. godine i trenutačno provodi aktivnosti vezane uz europski znanstveni program Leonardo Da Vinci.

Transfer znanja i tehnologija transformirat će sva područja povezana s inovativnim idejama, a zarada od njihovog ostvarenja mogla bi dugoročno biti veliki regionalni pokretač razvoja. Međutim, loša politička klima je dosad onemogućavala pokretanje projekta, koji je već sada mogao monetizirati svoje djelovanje.

»Iznimno mi je drago što je projekt tehnološkog parka „Nikola Tesla“ nakon duge četiri godine konačno dobio podršku i što smo na početku novog razdoblja za zagrebačku i hrvatsku znanost i poduzetništvo. Osobno sam u Trstu dogovorio suradnju kako bi nam najbolji znanstvenici iskustvom pomogli u predlaganju okvira, samom procesu inoviranja od ideje do realizacije i ispitivanju njihove ekonomske prihvatljivosti. Oni svake godine stvore 2 milijarde eura u inovacijama, proizvodima i uslugama. To je rezultat koji želim vidjeti i u Zagrebu, pod imenom jednog od najvećih naših i svjetskih umova. Mladi će konačno svoje ideje moći ostvariti ovdje umjesto da svoje znanje i sposobnosti ulažu u drugim europskim zemljama, a poduzetnička zona doživjeti kompletnu suvremenu transformaciju«, izjavio je Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni